SWEETIE

SWEETIE

Categorie
Excellent
Adverteerder
TERRE DES HOMMES NEDERLAND
Bureau
LEMZ
Jaar
2013
Paginanummer
270

Winnaar 2013

Doelstelling

Een nieuw fenomeen grijpt als een epidemie om zich heen: Webcam Child Sex Tourism. Mannen uit rijke landen betalen kinderen uit arme landen voor webcam sex. In de Filipijnen vangt Terre des Hommes de slachtoffertjes op, maar het is dweilen met de kraan open. Toen wij, Lemz, hierover hoorden, besloten we te helpen. We startten een grootschalig onderzoek om het probleem in kaart te brengen en een oplossing te vinden. De resultaten zijn schokkend. De vraag blijkt enorm. Op ieder moment van de dag zijn er 750.000 pedofielen online. Zij maken tienduizenden slachtoffertjes. In vrijwel alle landen is het strafbaar. Toch zijn er maar 6 mannen veroordeeld. De wetgeving is er wel, maar de politie komt pas in actie na aangifte. En dát doen onderdrukte kinderen niet. Pro-active policing is dé oplossing: de politie moet online ingrijpen op plaatsen waar het gebeurt. Ons doel: zet onderwerp én oplossing internationaal op de agenda.

Doelgroep

Wereldwijde politie(k) en bevolking.

Concept

We gaan online als Sweetie, een 10-jarig Filipijns webcammeisje. Pedofielen denken dat ze echt is. Maar in werkelijkheid is Sweetie een superrealistisch 3D model dat we bedienen met een interactieve video applicatie. Gedurende deze heftige undercover operatie kwamen 20.000 mannen op Sweetie af. Met 1000 van hen gingen we verder en achterhaalden zonder hacken hun identiteit. Call to action: Als wij er 1.000 kunnen opsporen in 10 weken, dan kan de politie er 100.000 opsporen in een jaar.

Media- en middelenstrategie

We nodigden de internationale pers uit voor deze grootste recente zedenzaak en overhandigden de eerste 1.000 daders aan Interpol. De pers kreeg het onderzoek en onze korte documentaire (youtube.com/sweetie). En zo werd Sweetie wereldnieuws met 1 miljard kijkers. De politie(k) moest wel reageren. Resultaten: Webcam Child Sex Tourism staat op de agenda. Regeringen maken plannen. Arrestaties vinden plaats. Straffen zijn verhoogd. Politiekorpsen worden getraind. En we zijn pas net begonnen…
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken