Sunweb. Zoveel goede zorgen, dat verwacht je niet voor zo’n prijs.

Sunweb. Zoveel goede zorgen, dat verwacht je niet voor zo’n prijs.

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
SUNDIO GROUP / SUNWEB
Bureau
N=5
Jaar
2013
Paginanummer
438

Winnaar 2013

Doelstelling

Sunweb positioneren als een A-merk op de Nederlandse reismarkt dat niet alleen altijd een scherpe prijs biedt, maar ook veel persoonlijke aandacht en goede zorgen geeft.

Doelgroep

Sunweb is een breed publieksmerk. We richten ons op iedereen die goed verzorgd op vakantie wil, maar wel tegen een scherpe prijs. Vrouwen (34-55 jaar) zijn de belangrijkste boekers.

Concept

De campagne is gebouwd op het 'ongeloof-principe'. Het is ongelofelijk hoeveel persoonlijke aandacht en verzorging je bij Sunweb krijgt bij een ongelofelijk scherpe prijs. Dit willen we op een vrolijke en zonnige manier vertellen. Daarom zijn Herman en Marina geïntroduceerd. Een toegankelijk stel dat graag op vakantie gaat met Sunweb. Via hun ongeloof kunnen we zowel verrassende serviceaspecten als scherpe prijsaanbiedingen over de bühne brengen: ongelofelijk goede zorgen en ongelofelijk scherpe prijzen. Harry de Sunweb-medewerker krijgt een natuurlijke rol binnen het concept, maar speelt niet de hoofdrol. Daarnaast introduceerden we de 'Inpakkers'. 'Inpakkers' is een platform dat door zijn naam en signatuur een gevoel van urgentie in zich heeft: nu inpakken en wegwezen. Het platform is lenig genoeg om alle soorten last minutes weg te kunnen zetten. Het kan in diverse vormen in de markt worden gezet, puur bestemming-prijs, maar ook met meer toelichting van de bestemmingen. Inpakkers bouwen voornamelijk aan prijsbeleving van het merk. Dit alles bij elkaar opgeteld, is boeken bij Sunweb gewoonweg onontkoombaar. Vandaar dat Herman relativerend verzucht: 'Fijn, Harry, bedankt'.

Media- en middelenstrategie

Om de doelgroep te bereiken en te raken, werd gekozen voor stevige aanwezigheid op televisie. Hier lag de nadruk op merkcommunicatie (goede zorgen), twee perioden per jaar waren ingeruimd voor prijscommunicatie. Outdoor en online werden met name ingezet voor prijscommunicatie (Inpakkers met scherpe aanbiedingen). Radio vormde de verbindende schakel: hier communiceerden we prijs, maar ook hoorden we Herman en Marina.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken