Sunweb. 100% Oranjegarantie.

Sunweb. 100% Oranjegarantie.

Categorie
Corporate, Employer Branding & Internal Communication
Adverteerder
SUNDIO GROUP / SUNWEB
Bureau
N=5
Jaar
2014
Paginanummer
94

Nominatie 2014

Doelstelling

Sinds 1 januari 2014 is Sunweb de officiële reispartner van de KNVB. In de aanloop naar het Wereldkampioenschap Voetbal in Brazilië wilde Sunweb deze samenwerking bekendmaken en verdieping geven.

Doelgroep

Sunweb is een breed publieksmerk. We richten ons op iedereen die volledig verzorgd op vakantie wil, maar wel tegen een scherpe prijs. Vrouwen (34-55 jaar) zijn de belangrijkste boekers.

Concept

Gekozen is om het populaire koppel Herman en Marina in te zetten, sinds een aantal jaren de geliefde gezichten van Sunweb. Zij ontdekken dat Sunweb op vakantielocaties 100% Oranjegarantie biedt: tijdens toernooien kun je altijd Oranje kijken. Soms op een enkel scherm, soms op een speciaal aangeklede locatie. De 100% Oranjegarantie is een blijk van de goede zorgen die je bij Sunweb mag verwachten. Dit tot grote vreugde van Oranjefan Herman. Marina, duidelijk minder fan, verzucht ditmaal 'Fijn Harry, bedankt'. Naast de tvc is ook een speciaal, door Herman gezongen, Oranjelied uitgebracht, dat is gelanceerd in het STER Super Dutch blok tijdens de rust van Nederland-Spanje. Daarnaast is ook gekozen voor een activatielaag. Om de link tussen Sunweb en Oranjesupporters verder te verstevigen, is de 100% Oranje Sunblock geïntroduceerd. Door creatief met deze oranje sunblock te smeren, laat je niet alleen zien dat je 100% achter Oranje staat, je bent ook nog eens volledig beschermd tegen de zon. Nog een blijk van de goede zorgen van Sunweb. Iedereen die zijn smeerfoto's deelde met #100procentoranje maakte automatisch kans op een WK-arrangement in Brazilië.

Media- en middelenstrategie

Om de doelgroep te bereiken en te raken, werd gekozen voor stevige aanwezigheid op televisie met de 100% Oranjegarantie commercial. Ook is een speciale tvc van een minuut met het Oranjelied van Herman ingezet. Om het interactieve karakter te benadrukken, is de activatie volledig online aangejaagd: een introductievideo die actief is geseed bij populaire blogs, m.b.v. pre-rolls, een speciale website en Facebook.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken