Sun. Powered by Nature.

Sun. Powered by Nature.

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
UNILEVER SUN
Bureau
ALFRED International
Jaar
2019
Paginanummer
208

Nominatie 2019

Doelstelling

Introduceer Sun Powered by Nature: het eerste Ecolabel-vaatwastablet dat ook echt goed schoonmaakt en zet Sun weer op de kaart als het nr 1 vaatwasmerk.

Doelgroep

Iedereen met een vaatwasser, klimaatbewuste consumenten in het bijzonder.

Merkomschrijving

Sun is al ruim 50 jaar marktleider op het gebied van vaatwasproducten. Het merk is alom bekend, maar heeft te maken met een tanende populariteit door de opkomst van andere A-merken en prijsvechters die de vaat ook 'gewoon' goed schoon krijgen. Met de lancering van de nieuwe Powered by Nature-lijn wil Sun zich weer manifesteren als de mentale marktleider, om zo merkbreed te groeien in voorkeur.

Concept

Sun beseft: geen consument zit op het puntje van zijn stoel op het moment dat er nieuws over vaatwastabletten uitkomt. Een introductiecampagne voor nieuwe vaatwastabletten moet daarom vooral vermakelijk en opvallend zijn. Op een manier die bovendien onmiskenbaar Sun is, omdat low involvement-producten nu eenmaal eenvoudig met elkaar verward worden. Om deze reden besluit Sun de iconen uit haar reclamehistorie nieuw leven in te blazen: de Sun Experts. Ietwat nerdy wetenschappers voor wie geen brug te ver gaat om de beste vaatwasproducten te ontwikkelen. Omdat Powered by Nature feitelijk het resultaat is van een lang ontwikkelingstraject, vormen de Experts het perfecte vehikel voor de lancering van dit nieuwe, grensverleggende product (en voor innovaties die nog zullen volgen).

Media- en middelenstrategie

De media- en middelenstrategie is opgebouwd volgens het Touch-Tell-Sell-model. In de Touch-fase bouwt de TV-commercial landelijke bekendheid voor Suns stap om voor groen te gaan, en verklaart daarin de lange afwezigheid van de Sun Experts vanuit intensieve productontwikkeling. Die bekendheid wordt verder aangewakkerd met online video's en social posts die kortstondig de aandacht grijpen en het product centraal zetten. Het format 'Eco Vaatwas Tips' op YouTube en Instagram target in de Tell-fase klimaatbewuste consumenten met tips voor een klimaatvriendelijker vaat. In de Sell-fase geeft outdoor met de boodschap 'Nederland gaat voor groen' een signaal af dat Sun een groene beweging in gang heeft gezet. Ten slotte leidt online display geïnteresseerden naar een verkoopkanaal, waar Powered by Nature kan worden gekocht.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken