Stream to Regreen

Stream to Regreen

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
JUSTDIGGIT
Bureau
Havas Lemz
Jaar
2021
Paginanummer
379

Doelstelling

Op innovatieve wijze jongeren bewust maken en verbinden aan de oplossing voor vergroening en fondsenwerving op gang brengen.

Doelgroep

Jongeren wereldwijd: 16-35 jaar

Merkomschrijving

Justdiggit is een non-profitorganisatie die de opwarming van het klimaat aanpakt, door Afrika te vergroenen om zo de aarde af tekoelen. De insteek:positief en oplossingsgericht.

Concept

Met Stream to regreen wil Justdiggit op slimme wijze muziek verbinden aan een positieve impact op de planeet. Door het afspelen van een nummer of de video via streamingsdiensten direct te koppelen aan vergroeningprojecten. 25 streams staat gelijk aan één vierkante meter vergroening. ‘Too much to ask’ van Don Diablo en Ty Dolla Sign is de eerste van meerdere tracks.

Media- en middelenstrategie

Stream to regreen werd gelanceerd tijdens de UN Decade of Ecosystem Restoration. Daar sprak Don Diablo, tussen Paus Franciscus en Angela Merkel. Een geweldige samenwerking met partners als Mediamonks, Stroer en JC Decaux, heeft geleid tot: een sponsored video clip, gratis DOOH, YouTube Grants en meer. In totaal zijn tot op heden 12 miljoen streams gerealiseerd oftewel 480.000 m2 land vergroend.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken