Stoppen met roken werkt aanstekelijk

Stoppen met roken werkt aanstekelijk

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
MINISTERIE VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT
Bureau
Roorda Reclamebureau
Jaar
2019
Paginanummer
240

Doelstelling

Met deze campagne steunen we rokers bij hun stoppoging en motiveren we hen om daarbij hulp te zoeken. Per 1 januari wordt deze hulp namelijk vergoed door je zorgverzekering.

Doelgroep

Rokers (22,8% van Nederland 18+) en hun directe omgeving.

Merkomschrijving

Het ministerie streeft ernaar dat niemand meer rookt in 2040. Daartoe worden schoolpleinen rookvrij, wordt de accijns op tabak verhoogd, etc., maar sturen we vooral op goed gedrag door hulp bij stoppen met roken te vergoeden en niet langer ten koste van je eigen risico te laten komen. Hoe dat werkt vind je op ikstopnu.nl.

Concept

1 januari is een moment waarop veel rokers een poging doen om te stoppen. Daarom laten we mensen zien in typische situaties waar ze normaal een sigaretje zouden opsteken. In plaats daarvan vertonen ze nu het goede gedrag: ze zoeken hulp of gebruiken nicotinevervangers. Stoppen met roken werkt altijd al beter met een beetje hulp. En is nu wel heel aanstekelijk.

Media- en middelenstrategie

We kiezen voor hoog bereik via tv. Aanvullend zetten we social in, de perfecte plek om de hulpmiddelen in beeld te brengen met een directe link naar de campagnesite: ikstopnu.nl
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken