Stoppen met roken met hulp

Stoppen met roken met hulp

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
STIVORO
Bureau
Publicis
Jaar
2010
Paginanummer
420

Doelstelling

Achtergrond: De succeskans van een stoppoging is groter als rokers hulp gebruiken. Omdat in 2011 een combinatie van farmacologische en gedragsmatige ondersteuning wordt vergoed, stond de jaarlijkse 'stoppen met roken' campagne dit keer in het teken van stoppen met roken met hulp.Kennis: Bekend maken dat stoppen met roken met inschakeling van de juiste hulp bij stoppen wordt vergoed.Gedrag: Stimuleren van het gebruik van hulp bij stoppen met roken.

Doelgroep

Volwassen rokers (20 t/m 50 jaar) met de intentie om (ooit) te stoppen met roken. Met een accent op lager opgeleiden.

Concept

Het campagne-idee is de substitutie van roken door stophulp. Herkenbare rookmomenten worden stophulpmomenten, een sigarettenautomaat wordt een stophulpautomaat.

Media- en middelenstrategie

TV is hoofdmedium omdat dit nog steeds het belangrijkste medium is om met name lager opgeleiden te bereiken. Welke combinaties van hulp er worden vergoed communiceren we met radio, waarbij we in 1 blok na iedere andere commercial weer een combinatie van vergoede hulp naar voren laten komen. De campagnesite geeft op een speelse toegankelijke wijze meer voorlichting over succesvolle hulpcombinaties die worden vergoed. Ieder hulpmiddel heeft online zijn eigen simpele animatiefilmpje met een duidelijke uitleg. De animatiefilmpjes en hulpmiddelen kunnen via social media vervolgens worden gedeeld. Het online concept is ook doorgevoerd in posters en flyers voor in o.a. wachtkamers bij huisartsen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken