Stop de tranen. Uit liefde voor alle liefdes.

Stop de tranen. Uit liefde voor alle liefdes.

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
AIDSFONDS
Bureau
N=5
Jaar
2019
Paginanummer
220

Nominatie 2019

Doelstelling

Laat Nederlanders de relevantie van aidsbestrijding voelen.

Doelgroep

Heel Nederland.

Merkomschrijving

Het Aidsfonds helpt alle liefdes te beschermen tegen aids, hiv en de gevolgen daarvan. Door middel van onderzoek, voorlichting en preventie strijdt het Aidsfonds om aids en hiv voorgoed de wereld uit te helpen.

Concept

Elke 40 seconden sterft ergens op de wereld iemand aan aids. Die harde realiteit hebben we op Wereld Aids Dag invoelbaar gemaakt met de onthulling van een uniek standbeeld. Het 3D-geprinte beeld huilt realtime op het vernietigende ritme van de aidsepidemie. Het staat in een bassin met 32 miljoen tranen, die staan voor het aantal dodelijke slachtoffers die aids sinds het begin van de epidemie heeft gemaakt. Het verbeeldt een jonge vrouw omdat aids nog altijd doodsoorzaak nummer 1 is onder vrouwen jonger dan 50 jaar!

Media- en middelenstrategie

Het beeld is het centrepiece van de campagne. De onthulling vormde de succesvolle PR-kick-off van de campagne in combinatie met geo-targeted DOOH. Tegelijkertijd startte een performance based social media-campagne met online films. Hierin staan de persoonlijke verhalen achter de tranen centraal en werd opgeroepen tot doneren. Om het bereik van de online films te vergroten is op Wereld Aids Dag de film van het beeld uitgezonden op tv.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken