Sterker op het werk

Sterker op het werk

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
ZORG VAN DE ZAAK
Bureau
XXS Amsterdam
Jaar
2016
Paginanummer
64

Winnaar 2016

Doelstelling

Bedrijven die voetbalclubs sponsoren hebben meestal eenvoudige doelstellingen: het verhogen van de naamsbekendheid en/of zaken doen onder het genot van bier en bitterballen. De ambitie van Zorg van de Zaak en FC Utrecht gaat veel verder: het inzetten van het sponsorship om thema's die spelen binnen werk en maatschappij te agenderen en op een relevante manier te verdiepen bij klanten en prospects.

Doelgroep

Primair werkgevers: klanten en prospects van Zorg van de Zaak en FC Utrecht. Bedrijven met een minimale omvang van 100 medewerkers. Secundair: het brede supportersnetwerk van FC Utrecht.

Concept

Bedrijfszorg en voetbal. Hoe breng je dat op een geloofwaardige en relevante manier bij elkaar? Dankzij de spelers van FC Utrecht bleek die link tussen de voetballerij en de wereld van de bedrijfszorg helemaal niet zo ingewikkeld. Het veld is voor de spelers namelijk ook gewoon een werkvloer. Waar ze net zo goed te maken hebben met werkstress, discriminatie en pesterijen. De open en kwetsbare manier waarmee de voetballers vertelden over hun werk is uniek. Voetballers delen zelden hun emoties en al helemaal niet als het om persoonlijke thema's als stress, werkdruk en pesten gaat. Sterker op het werk was het verbindend thema dat alle uitingen verbond.

Media- en middelenstrategie

We hebben maximaal gebruik gemaakt van de zichtbaarheid die FC Utrecht kan bieden: het veld, de spelers, het stadion en het mediaplatform. Outdoor is ingezet voor lokale zichtbaarheid. Daarnaast is een sterke doelgroepgedreven online contentcampagne gevoerd met nadruk op sociale kanalen als Facebook, Twitter en LinkedIn. De zeer open interviews met spelers waren een uitstekende basis voor social media en video-advertising, waarbij op social media de engagementcijfers 2 tot 5 keer hoger lagen dan de benchmark én 70 procent van de video-advertenties helemaal uitgekeken werd.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken