Sterk met Campina

Sterk met Campina

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
FRIESLANDCAMPINA
Bureau
TBWANEBOKO
Jaar
2016
Paginanummer
238

Nominatie 2016

Doelstelling

Bouw door op de herpositionering van zuivelmerk Campina. Introduceer nieuwe producten binnen de succesvolle merkstrategie.

Doelgroep

Alle Nederlanders met focus op sportende volwassenen (20-45 jaar).

Concept

Met een disruptieve strategie heeft Campina in 2015 het oude motto van calcium voor de botten vervangen door de benefit van proteïnen, waarmee iedereen sterk en fit kan blijven. Het creatief concept: Sterk met Campina. Waar halen die 9 miljoen Nederlandse recreatiesporters hun kracht toch vandaan? Uit de zuivel van Campina. In 2016 verbindt de campagne productinnovaties aan het merk. Bij elk product is er een invalshoek die het relevant aan sport koppelt. Consistent in idee, toon en muziek, en met de sporters in Rio als sportief hoogtepunt: overal herkenbaar Campina.

Media- en middelenstrategie

In 2016 wordt Sterk met Campina nog verder vervlochten in het merkgedrag. Van massamediale communicatie, activatie, social, events, PR tot productontwikkeling en verpakkingen. Influencers blijven belangrijk: naast Epke Zonderland, wordt ook Dafne Schippers onze ambassadeur van sportend Nederland. Campina is official supplier van NOC*NSF en TeamNL in Rio de Janeiro, waarvoor samen met Epke proteïnerijke kwark is ontwikkeld. Om te laten zien dat heel TeamNL sterk wordt van deze kwark, zijn films op Facebook geplaatst met portretten van 6 Olympische atleten. Zij laten zien waar ze hun kracht vandaan halen. Naast TeamNL kan heel Nederland daarvan profiteren, zoals te zien is in de Kwark TVC. Campina sponsort de Olympic Experience, en diverse hardloopevents, waarbij aan de finish wordt gesampled met diezelfde kwark. In de specifieke TVC's voor de producten kaas, Actieve Dag en vla worden sportende Nederlanders 'Sterk met Campina'. Gouden medaille winnaars praten spontaan in NOS Studio Rio over de Campina kwark die speciaal voor TeamNL, in Rio ingevlogen werd. En zo wordt niet alleen Nederland Sterk met Campina, maar maakt de campagne Campina tot dé groeier in de markt.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken