Start je dag sterk met Campina, net als onze Olympiërs

Start je dag sterk met Campina, net als onze Olympiërs

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
CAMPINA
Bureau
TBWANEBOKO
Jaar
2021
Paginanummer
466

Doelstelling

Commercieel: Groei in volume en penetratie van Campina yoghurt en kwark.
Communicatie: Verhogen van de associatie van Campina met een sterke start van de dag.

Doelgroep

Actief Nederland (MV) in de leeftijd 20-65 jaar.

Merkomschrijving

Nummer één zuivelmerk van Nederland, Campina, wil heel Nederland veerkrachtig maken. Veerkracht begint met een sterke start van de dag. Met een goed ontbijt en een beetje beweging.

Concept

Een sterke start is elke dag van het jaar relevant, voor iedereen. Als partner van NOC*NSF en trotse leverancier van TeamNL, grijpt Campina de Olympische Spelen aan als ultieme bewijsvoering voor de kracht van zuivel. Door samen met haar topsportende ambassadeurs het belang van een sterke start, zowel functioneel als emotioneel, te benadrukken. Met Epke Zonderland, Dafne Schippers en Jetze Plat, heeft Campina een ijzersterke delegatie in huis om deze boodschap geloofwaardig over te brengen. Gebaseerd op het inzicht dat we allemaal een voorbeeld willen nemen aan een topsporter.

Media- en middelenstrategie

Om een langdurige campagne boeiend te houden, is een slimme fasering en mediamix nodig. Te beginnen met de warming up: op 1 juni maken Campina en NOC*NSF in het Olympisch Stadion bekend dat Campina zowel Olympisch als Paralympisch TeamNL ondersteunt met zuivelproducten in Tokio. Na deze kick-off brengen we het partnership breed onder de aandacht op TV (add-on), Youtube en on-pack.

We volgen de Olympiërs op hun ‘Road to Tokio’. Speciale aandacht is er voor Epke, voor wie het de laatste Spelen zullen zijn. Met een emotionele film brengen we een ode aan Epke.

Eind juli gaan we los, in Tokio en met de campagne. Steeds zet Campina de topsporters in om Nederland te motiveren ook hun dag sterk te starten. Op social kanalen (paid en organisch) inspireren ambassadeurs met een gezond ontbijt en beweging. On-pack delen Dafne en Epke hun favoriete recepten. En op de winkelvloer geven we Nederland nog een extra zetje met winacties en TeamNL prijzen.

Campagne voeren is teamsport, blijkt uit sterke partnerships met de Ochtendshow van Radio538, het AD met de online videoserie ‘De Starters’ en de podcasts Ti-Ta-Tokio. Op het Olympic Festivalterrein in Scheveningen komen fans en sporters bij elkaar in de Campina Kwarkbar. Kortom: een sterke campagne voor een sterke start!
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken