Staatsloterij Oudejaarstrekking 2021: Fritsie

Staatsloterij Oudejaarstrekking 2021: Fritsie

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
STAATSLOTERIJ
Bureau
TBWANeboko
Jaar
2021
Paginanummer
492

Nominatie 2021

Doelstelling

De Oudejaarstrekking van Staatsloterij neerzetten als dé trekking van het jaar waar niemand omheen kan, die Staatsloterij sympathieker maakt én de resultaten van eerdere jaren overtreffen.

Doelgroep

Alle Nederlanders 24+

Merkomschrijving

Staatsloterij is al 295 jaar dé loterij van Nederland, met sinds 1992 de Oudejaarstrekking als hét spektakelstuk.

Concept

De Oudejaarscampagne is inmiddels een traditie. Na Frekkel, Freddie en Frummel, geven we opnieuw op spraakmakende wijze invulling aan de kerngedachte “30 miljoen is de op één na mooiste prijs”. Niet de hoofdprijs staat centraal, maar het delen van geluk. Omdat we willen blijven vernieuwen, kiezen we dit jaar voor een sprookjesachtige aanpak. De hoofdrol is voor Fritsie, een koekoeksklokvogel die wel wat geluk kan gebruiken. Zijn baasje doet er alles aan om zijn bedroefde Fritsie weer gelukkig te maken. Na een lange zoektocht komen ze in een café, waar Fritsie helemaal opleeft als er een vrolijk gekoekoek uit een klok in de zaak klinkt. De serveerster ziet het gebeuren en schenkt haar klok aan Fritsie’s baasje. Als dank laat hij zijn Oudejaarslot voor haar achter. Zo laten we zien: geluk is nog mooier als je het met een ander deelt. De muziek, speciaal voor deze campagne gemaakt door HAEVN en de Britse wereldster Birdy, zorgt voor een gevoelige snaar die dit extra onderstreept.

Media- en middelenstrategie

Tijdens de campagne verschuift de balans van emotie naar conversie. Na de teasefase wordt Fritsie groots geïntroduceerd met een massamediacampagne waarin we met TV-commercials en OLV’s heel Nederland bereiken en impact creëren.
Als activatie trekt een levensgrote koekoeksklok langs Nederlandse steden. Hierin laat het publiek weten met wie ze hun geluk het liefst delen. Deze content verspreiden we online en op TV en zorgt voor extra engagement en aandacht.
In de laatste campagnefase stimuleren we conversie via POS, RTV, (D)OOH, dagbladen, social en display met dynamische aftellers. Door de plotselinge lockdown (19/12) moest een extreem retail gedreven product opeens online. Het roer ging om in media én creatie. We optimaliseerden de online journey en verleggen de focus van de communicatie naar foodkanalen. Met als eindresultaat: de hoogste omzet ooit.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken