Staatsloterij Oudejaarstrekking 2014

Staatsloterij Oudejaarstrekking 2014

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
DE NEDERLANDSE STAATSLOTERIJ
Bureau
LEMZ
Jaar
2014
Paginanummer
384

Doelstelling

Geef Nederland weer een reden om massaal mee te spelen met de Oudejaarstrekking, door ze de impact van de hoofdprijs te laten beleven.

Doelgroep

Heel Nederland 18+, met als focus minder frequente spelers 30-50 jaar.

Concept

De Oudejaarstrekking van de Staatsloterij is de bekendste trekking van Nederland, met de grootste hoofdprijs: 30 miljoen belastingvrij. We spelen in op het inzicht dat oud en nieuw hét moment is om na te denken over je wensen voor volgend jaar. We moedigen heel Nederland extra aan om de geest de vrije loop te laten. Want met een kans op 30 miljoen kun je groter wensen dan ooit. Met dit thema creëren we een crossmediale campagne, die de doelgroep op verschillende manieren activeert. Met een opvallende tv-commercial wakkeren we de inspiratie aan om een Oudejaarslot te kopen, en te gaan voor je allergrootste nieuwjaarswens. En via een landelijke activatie met mediapartners 538 en Sanoma/SBS roepen we in de maand december het publiek op om hun grootste wensen in te sturen en te laten vergroten door de Staatsloterij. Met als klap op de vuurpijl de trekking op 31 december, met een hoofdprijs van 30 miljoen. Daarmee gaat de allergrootste nieuwjaarswens daadwerkelijk in vervulling.

Media- en middelenstrategie

De mediastrategie bestaat uit drie lagen. Via massamediale kanalen genereren we (TOM) awareness, we inspireren en activeren via contentplatforms, en via off/online saleskanalen wordt de lotenverkoop gestimuleerd. Middelen: tv- & radiocommercials (inclusief tag-ons), instore, outdoor, print (waaronder branded content Sanoma-titels), non-spot activatie 538 en SBS/Shownieuws, social media, PR en online advertising. Met 4 miljoen verkochte loten, waaronder een record aan online loten, kwam Nederland massaal in beweging. Circa 50.000 Nederlanders hebben hun persoonlijke wens aan Nederland kenbaar gemaakt. Een selectie van de mooiste wensen ging bij 538, SBS en Sanoma op een grootse manier in vervulling. Zo is niet alleen de hoofdprijs, maar ook de campagne een beleving geworden. Grootser dan ooit.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken