SPAARACTIE BEESTENBENDE BIJ HEMA

SPAARACTIE BEESTENBENDE BIJ HEMA

Categorie
Retail
Adverteerder
HEMA
Bureau
De Combinatie van Factoren
Jaar
2009
Paginanummer
514

Nominatie 2009

Doelstelling

HEMA heeft als doel met de Beestenbende-spaaractie de omzet te verhogen. Daarnaast wil HEMA haar trouwe klanten belonen.

Doelgroep

De managers van grote en kleine huishoudens met kinderen tot zes jaar oud en natuurlijk alle kinderen door heel Nederland. Alle leeftijden, nationaliteiten en sociale klassen. HEMA is van en voor iedereen!

Concept

Het is een beestenbende bij HEMA. De brutale knuffels Kenor, Briez, Woof, Purr, Moe en Bebe zetten de winkel op stelten. Bij € 10,- krijg krijg je een zegel en met zes zegels krijg je een beest mee naar huis. De consument is massaal opgeroepen om HEMA te verlossen van de beesten.

Media- en middelenstrategie

De beesten maken er een beestenbende van in alle media en middelen waar je ze tegenkomt. En dat er zijn nogal wat. Op de winkelvloer barst de actie ongekend heftig los: op elke afdeling maken de beesten een rommeltje van de HEMA-producten. Ook in HEMA-folders kom je ze pagina na pagina tegen in grappige situaties. Buiten de winkel zorgen de huis-aan-huis verspreide spaarkaart en de tv-commercial voor veel aandacht. Fans kunnen op HEMA.nl hun eigen foto’s uploaden van beesten in actie. En doen dat in groten getale. Ook bezoeken levensgrote beesten de winkel. Speciaal voor kinderen zet HEMA Nickelodeon in met een tv-commercial gericht op de Nickelodeon-doelgroep, een kleurplaat en een game. Op Marktplaats ontstaat een levendige handel in zegels en beesten en aan het einde van de actie waren alle beesten ervandoor.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken