Soms…zijn mensen anders dan je denkt.

Soms…zijn mensen anders dan je denkt.

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
FBTO
Bureau
INDIE Amsterdam
Jaar
2017
Paginanummer
104

Doelstelling

FBTO heeft zich de afgelopen jaren vooral neergezet als gemaksmerk. Vanuit de opvatting dat je niet te veel tijd wilt besteden aan verzekeren. Gemak is echter een randvoorwaarde geworden en wordt door veel concurrenten beloofd. Daarom moeten we invulling geven aan de emotionele betekenis van FBTO.

Doelgroep

Mensen die positief, ondernemend en zelfstandig in het leven staan. Ze beseffen dat risico's onderdeel zijn van het leven en voelen zich hierdoor niet geremd. De focus ligt op de leeftijdsgroep 25 tot 45 jaar.

Merkomschrijving

FBTO is nu het merk dat uitgaat van de kracht van mensen zelf. En stimuleert ze om eigen keuzes te maken. Het uitgangspunt in alle communicatie is de vernieuwde merkboodschap van FBTO: 'Niemand kent je beter dan jezelf. Jij kiest.'

Concept

Ondanks alle beschikbare data kent een verzekeraar zijn klanten niet zo goed als zijzelf. 'Dus zeg jij het maar', zegt FBTO letterlijk; 'Wil je een woon-, reis-, auto- of zorgverzekering met een specifieke aanvullende module? Of juist niet? Jij kiest.' Met de campagne wordt aangetoond dat mensen soms anders blijken te zijn dan je op het eerste oog had verwacht. Soms is een kunstliefhebber gewoon opa Henk. Soms heeft een wereldreiziger ook zijn grenzen. Soms wil iemand liever whatsappen dan bellen. We kijken naar de bijzondere onverwachte tegenstrijdigheden in alle mensen. Dit geeft de ruimte om aan elke module een raak voorbeeld te koppelen. Dat geeft de campagne lengte en maakt de unieke visie van FBTO duidelijk.

Media- en middelenstrategie

Om constant te bouwen aan het merk én op de juiste momenten in de consumer journey aanwezig te zijn, gaat FBTO 'always on'. Belangrijke voorwaarde voor succes is dat alle communicatie optelt. We moeten dus eenheid in uitingen creëren, zowel in vorm als inhoud. Daarom tonen we in een serie van verschillende commercials van ieder 20 seconden aan dat mensen soms anders blijken te zijn dan je op het eerste oog had verwacht. Deze portretten worden ook op radio verteld. Met de unieke toevoeging dat je online óók bijbehorende videoportretten te zien krijgt. De online presence zorgt ervoor dat we heel specifiek kunnen targeten. Always on, digital first en eenheid in middelen geven direct succes aan het nieuwe FBTO.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken