SNS maakt van kinderen echte Monniemasters

SNS maakt van kinderen echte Monniemasters

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
SNS
Bureau
Alfred International B.V.
Jaar
2021
Paginanummer
186

Nominatie 2021

Doelstelling

Kinderen verliezen het besef en de waarde van geld. Zeker nu contant geld snel plaatsmaakt voor digitaal geld. Hoe overtuigen we Nederland van onze maatschappelijke ambitie om kinderen geldbewust te maken en laten we nieuwe jeugdklanten instromen?

Doelgroep

Ouders die hun kinderen van 6 t/m 10 jaar willen leren omgaan met geld, Nederland-breed.

Merkomschrijving

Door bankzaken verrassend normaal te maken en al 200 jaar financiële weerbaarheid te vergroten versterkt SNS onze samenleving.

Concept

Onder het mom van jong geleerd, oud gedaan lanceren we ‘Word een Monniemaster met Monnie’, een aanstekelijke campagne die kinderen helpt te begrijpen wat geld betekent en doet. Omdat kinderen spelenderwijs veel meer oppikken, creëren we een vrolijk contentplatform. Monnie, een character in de vorm van een aaibaar nijlpaardje, is het hart van de campagne en neemt ouders en hun kinderen bij de hand. We laten kinderen inzien hoe geld werkt en maken van hen trotse Monniemasters. Ze weten hoeveel er op hun rekening staat en hoelang ze moeten sparen om iets leuks voor zichzelf te kopen…of hun ouders te trakteren op een ijsje.

Media- en middelenstrategie

Onze drijfveer is kinderen bijbrengen wat geld betekent. Dus we baseren een groot deel van onze middelenkeuze op interactiviteit. Maar eerst moeten we ouders en kinderen voorstellen aan Monnie. Dat doen we op tv, met onze Bart en zijn slimme dochter. Kinderen voelen meteen de prikkel om Monniemaster te worden, omdat het fun is en hen ‘master’ maakt. We zorgen ervoor dat ze op YT en Insta vol enthousiasme met hun ouders aan de slag gaan en Monnietricks leren die midden in hun belevingswereld staan, net als influencer Lavezzi Rutjes dat doet. En omdat leren nooit stopt, blijven we dat doen als ze master zijn. Ook in onze winkels valt er met het voltooien van een speurtocht en het kraken van een kluis genoeg te leren. Commerciële doelen halen we door de fysieke Monnie op radio en online gratis aan te bieden bij een jeugdbetaalrekening die bestaande klanten voor hun kids afsluiten. Doordat we educatie met plezier combineren spat de speelsheid er in de kanalen vanaf. We creëren een leuke omgeving waarin kinderen massaal ontdekken wat geld betekent en geven ouders een tool om die financiële educatie op een leuke manier voort te zetten.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken