SNS Experience

SNS Experience

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
SNS
Bureau
ALFRED International
Jaar
2019
Paginanummer
144

Nominatie 2019

Doelstelling

SNS maakt de stap van transactie- naar relatiebank: de menselijke bank voor gewone Nederlanders. Terwijl concurrenten efficiency op nummer 1 zetten en klanten zo veel mogelijk zelf laten regelen, kiest SNS voor persoonlijk contact. Hiervoor is een enorme transitie nodig: al het klantcontact wordt gedecentraliseerd, elke klant kan in 2019 terecht bij een persoonlijk adviseur in de buurt. De campagne moet laten voelen dat SNS er écht voor je is en bewijzen dat SNS persoonlijk contact heel normaal vindt.

Doelgroep

Gewone Nederlanders en Nederlanders die gewoon willen bankieren.

Merkomschrijving

SNS is de normale, nuchtere, no-nonsense bank die met klanten omgaat zoals gewone mensen in het gewone leven met elkaar omgaan.

Concept

Persoonlijk contact met je bank als je vragen hebt, is helemaal niet meer zo normaal. Kantoren verdwijnen in hoog tempo en daarvoor in de plaats komen onpersoonlijke diensten als apps, websites en 0900-nummers. Een fenomeen dat trouwens niet alleen in de bankwereld wijdverbreid is. In de campagne ervaart TN'er Bart de nadelen aan den lijve. Gelukkig bankiert hij bij SNS. Want SNS vindt het heel normaal dat een bank met klanten omgaat zoals mensen in het gewone leven met elkaar omgaan. Dat je de tijd voor klanten neemt en ze persoonlijk te woord staat. Daarom houdt SNS haar winkels open. En beschikt Bart over een eigen SNS-adviseur, die hij kan bereiken met al zijn vragen over geld, op de manier die hij het prettigst vindt. Telefonisch, of door gewoon even binnen te stappen. Als Bart plotseling een korte vraag heeft, kan hij even appen met z'n adviseur via de SNS Eén-tweetje app. De SNS-aanpak is niet onopgemerkt gebleven. De Consumentenbond stelde vast dat SNS de beste klantenservice heeft, een boodschap die vervolgens onderdeel werd van de campagne.

Media- en middelenstrategie

Om heel Nederland te laten voelen dat SNS er écht voor je is, kozen we voor een massamediale campagne met TV, OLV en radio. Dit vulden we aan met digital (bannering, website, social) en POS. Ook was er een belangrijke rol voor PR. De campagne raakte een gevoelige maatschappelijk snaar want SNS was met dit onderwerp overal in de media te vinden. Hét bewijs dat SNS snapt waar de gewone Nederlander behoefte aan heeft.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken