Snelweg Sprookjes

Snelweg Sprookjes

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
VOLKSWAGEN
Bureau
Achtung! & Isobar
Jaar
2019
Paginanummer
390

Nominatie 2019

Doelstelling

Zorg voor een positief geluid in heel Nederland rondom het merk Volkswagen, waarin we inspelen op een maatschappelijk issue. Met de Snelweg Sprookjes app biedt Volkswagen een relevante oplossing voor een bekend probleem, namelijk het schermgedrag van kinderen achterin de auto. Met de campagne heeft Volkswagen zich positief op de kaart gezet en gescoord op merksympathie.

Doelgroep

Gezinnen met kinderen tussen 4-11 jaar oud.

Merkomschrijving

Volkswagen is marktleider op het gebied van personenauto's in Nederland en staat voor betrouwbaar, vooruitstrevend en menselijk.

Concept

Snelweg Sprookjes zijn location-based luisterverhalen die de snelweg tot leven brengen. Met de kracht van audio krijgen alledaagse dingen langs de weg, zoals bruggen, bomen en windmolens, een hoofdrol in een spannend kinderverhaal. Zo hebben gezinnen een mooi alternatief voor schermgebruik op de achterbank. De verhalen zijn geschreven door prijswinnende kinderboekenschrijvers en hoewel elk sprookje authentiek aanvoelt, gaat er een wereld aan techniek achter dit idee schuil. Een speciaal ontwikkelde story engine, detecteert elementen langs de weg en verandert de verhalen in real time. Ook verkeersdrukte, weertype en tijdstip hebben invloed op het verloop van een sprookje. Zo krijgt letterlijke elke route een eigen avontuur.

Media- en middelenstrategie

Naast een mobile app, bestond de communicatiecampagne uit een serie online video's en social media posts. In samenwerking met de Nationale Voorleesdagen zijn er speciale Snelweg Sprookjes pakketten ontwikkeld die verspreid werden via het netwerk van CPNB (initiatiefnemer Nationale Voorleesdagen). Dankzij het netwerk, bestaande uit bibliotheken, boekenwinkels, basisscholen en kinderdagverblijven, had Volkswagen toegang tot relevante kanalen om Snelweg Sprookjes te introduceren bij de doelgroep.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken