Snel besteld, snel thuisbezorgd

Snel besteld, snel thuisbezorgd

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
JUMBO SUPERMARKTEN
Bureau
Alfred International
Jaar
2016
Paginanummer
460

Winnaar 2016

Doelstelling

1) Geef de nieuwe online dienst van Jumbo een onuitwisbare plek in het Nederlandse supermarktlandschap. 2) Nieuwe klanten voor Jumbo.com, resulterend in een structureel omzeteffect.

Doelgroep

Boodschappers in heel Nederland, specifiek mensen voor wie online boodschappen doen echt een meerwaarde heeft.

Concept

De meeste mensen doen hun boodschappen, veelal herhaalaankopen, gewoon in de supermarkt. Uit routine, maar ook omdat ze denken dat online boodschappen doen tijdrovend en veel gedoe is. Om online klanten te werven, moet Jumbo deze drempels wegnemen en zorgen voor een eenvoudig en snel bestel-/afleverproces. De propositie van Jumbo “Snel besteld, snel thuisbezorgd” wordt tot leven gebracht met Max Verstappen en met de nieuwe scanner in de Jumbo-app. In de uitgekiende campagne laat Jumbo zien en ervaren hoe snel je boodschappen bestelt en vervolgens snel in huis hebt. Dat kan alleen bij Jumbo.

Media- en middelenstrategie

In de slimme multimediale campagne informeert, activeert en converteert Jumbo nieuwe klanten naar Jumbo.com. Op TV draait alles om snelheid. In de commercial laat Max Verstappen – met wie Jumbo al jarenlang een sponsorrelatie heeft – Nederland kennismaken met de bezorgservice. Een programmatic data driven campagne, via geotargeting i.c.m. 7 key doelgroepen, legt het concept uit en zorgt voor downloads en conversie met social, search en display (dynamic creatives op mobiel, tablet & pc). In een online video laat Jumbo's Maike zien hoe je met de Jumbo-app je boodschappenlijstje scant en snel bestelt. Hiermee brengen we tot leven hoe relevant, gemakkelijk en snel online bestellen is voor de 7 verschillende doelgroepen, i.c.m. het drijven van app-downloads. We activeren op drie manieren: 1) Bij besteding van € 80 ontvang je een gratis miniatuur F1-raceauto van Max Verstappen. 2) Virtuele scan-supermarkt in een Utrechts bushokje i.c.m. outdoor campagne. 3) In print, PR en met productcode-scanstickers voor (koel)kastdeuren worden ook de relevantste versproducten nog gemakkelijker bestelbaar.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken