Smart-Phone Challenge

Smart-Phone Challenge

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
DE AUTORITEIT PERSOONSGEGEVENS
Bureau
monty | game based campaigning
Jaar
2019
Paginanummer
225

Nominatie 2019

Doelstelling

Via allerlei apps, games en websites geven veel jongeren vaak (bewust óf onbewust) persoonsgegevens weg. Vallen die in verkeerde handen, dan kan daar misbruik van gemaakt worden. Tijd om jongeren bewust te maken van deze risico's en hun rechten.

Doelgroep

De campagne is gericht op middelbare scholieren.

Merkomschrijving

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is de onafhankelijke toezichthouder in Nederland die de bescherming van persoonsgegevens bevordert en bewaakt.

Concept

In de Smart-Phone Challenge werden jongeren in een app uitgedaagd om zo snel mogelijk hun geboortedatum in te vullen, om de perfecte selfie te maken en een Russische tekst na te spreken. Terwijl ze de challenges speelden, gaven ze de app o.a. toegang tot hun camera, microfoon en foto's. Zonder dat ze het doorhadden. Ethisch hacker Zawadi Done onderbrak vervolgens de game met een videoboodschap. Hij confronteerde spelers met hun gedrag en het mogelijke misbruik dat daaruit had kunnen volgen. Ook gaf hij ze slimme tips.

Media- en middelenstrategie

We jaagden de campagne aan met posters en een digitaal lespakket op scholen. De campagne was onderdeel van de Week van de Mediawijsheid.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken