SLAAPRIJDER

SLAAPRIJDER

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
Rijksoverheid/Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Bureau
Roorda Reclamebureau
Jaar
2008
Paginanummer
467

Nominatie 2008

Doelstelling

Verhogen van de kennis over de gevaren van vermoeidheid in het verkeer en de maatregelen die je kunt nemen. En aanzetten tot het uitvoeren van de maatregelen, die we als tips communiceren. En dus bijdragen aan een daling van het aantal slachtoffers dat jaarlijks overlijdt of ernstig verwondt raakt door ongevallen die veroorzaakt worden door vermoeidheid.

Doelgroep

Alle automobilisten; recreatief, zakelijk en beroepschauffeurs.

Concept

De automobilisten confronteren met een nieuw begrip ‘slaaprijder’ wat duidelijk geen kwalificatie is om trots op te zijn. En meteen tips aandragen waarmee je kunt voorkomen dat je slaaprijder wordt.

Media- en middelenstrategie

Gezien de boodschap kiezen we typische automiddelen: namelijk radio, attentieborden langs en matrixborden boven de snelwegen, displays met flyers bij de Routiers, ‘banners’ om de 2 uur in routeplanners op internet en promotieteams bij de grensovergangen. Plus natuurlijk PR/free publicity (o.a. de nominatie ‘woord van het jaar’). Radiocommercial ‘Angsthaas’ Ex-slaaprijder: (timide) Ik durfde thuís niet eens meer te gapen joh, laat staan in de auto. Ik mocht van m’n vrouw mijn zoon niet meer naar de voetbal brengen. En m’n schoonmoeder vertelde de hele buurt dat haar dochter getrouwd was met een slaaprijder.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken