ŠKODA Zaterdagfamilies

ŠKODA Zaterdagfamilies

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
ŠKODA NEDERLAND
Bureau
Selmore Creative Agency
Jaar
2021
Paginanummer
490

Nominatie 2021

Doelstelling

Marktaandeel vergroten door ŠKODA geliefder te maken bij veel meer Nederlanders. We focussen met de campagne primair op het verhogen van likability en overweging.

Doelgroep

Zakelijke en privé autorijders. Mensen die sociaal actief zijn en hun autokeuze sterk laten bepalen door wat zij er op zaterdag mee doen.

Merkomschrijving

ŠKODA claimt sinds 2016 de Zaterdag. Het is de dag waarop de ruime, simply clever modellen van ŠKODA het beste tot hun recht komen. Met de Zaterdag creëert ŠKODA onderscheidend vermogen in een landschap vol auto clichés. De Zaterdag is sturend voor campagnes, activaties (Zaterdaghulp) en de dealers. Deze unieke, eigen manier van communiceren heeft tot op heden gezorgd voor een flinke groei van het merk in Nederland.

Concept

In 2021 lanceert ŠKODA de volgende stap binnen het Zaterdag domein: de Zaterdagfamilies.
Want op zaterdag brengen we niet alleen veel tijd door met ons gezin, maar ook met ons voetbalteam, wielervrienden of hobbyclub. De nieuwe merkcampagne is een ode aan al deze Zaterdagfamilies die er iedere zaterdag met hun auto op uitgaan. Ook voor hen zijn de ruime, praktische ŠKODA modellen ideaal. Met dit concept geeft ŠKODA nog verder invulling aan de gewenste positie als hét sociale automerk van Nederland.

Media- en middelenstrategie

Om het grootst mogelijke media-effect op onze merk KPI’s te realiseren en om onze modellen zo zichtbaar mogelijk te maken, focussen we op audiovisuele media. Met een consistente inzet van TV en OLV in veel verschillende lengtes en formaten, claimen we gedurende het jaar de Zaterdagfamilies bij het grote publiek (Touch). Daarnaast zetten we social en online platforms in om specifieke doelgroepen te targetten met relevante uitingen waarin we laten zien hóe ŠKODA er is voor hun Zaterdagfamilies. Daarbij worden de modellen en unieke kenmerken uitgelicht (Tell-Sell). Tenslotte hebben we de Zaterdagfamilies ook doorgevoerd op serviceniveau en bij de dealers (Care). Voor een consistente Zaterdagfamilie beleving door de gehele funnel.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken