ŠKODA is zaterdag

ŠKODA is zaterdag

Categorie
Durables
Adverteerder
ŠKODA
Bureau
Selmore Creative Agency
Jaar
2016
Paginanummer
216

Doelstelling

ŠKODA is van een underdogpositie uitgegroeid naar een mainstream merk. De groei van het merk naar het midden heeft voordelen (een groter potentieel) maar kent ook een keerzijde: ŠKODA is minder de 'opvallende keuze'. Vandaar een nieuwe aanpak: met meer ruimte voor emotie en focus op 'familiarity en consideration'. En werd op zoek gegaan naar een nieuw Guiding Idea dat leidend moest zijn voor alle media en middelen.

Doelgroep

Allereerst kozen we ervoor om ŠKODA neer te zetten als de auto voor de Nederlander, ongeacht leeftijd, inkomen, etc. Voor iedereen die veel uit zijn dag wil halen, ŠKODA is er niet voor uitslapers! Focus lag op de Postmaterialisten (de typische ŠKODA-rijder) en de Opwaarts Mobielen (de groep die groeit).

Concept

Om impact én consistentie te waarborgen kozen we voor DE ZATERDAG. De dag waarop alle kenmerken van ŠKODA optimaal worden benut. Het is uniek en onderscheidend om als automerk een dag te claimen. En als er een merk is dat dat kan doen, is het ŠKODA. Bovendien is de zaterdag een herkenbaar Nederlands domein om content en activaties op te gaan bedenken. En het is de ideale dealerdag. Oftewel: de zaterdag is van ŠKODA.

Media- en middelenstrategie

Het mediaplan is gebouwd op basis van zo veel mogelijk always-on aanwezigheid. We kozen voor een sequential messaging aanpak voornamelijk in de digital kanalen. Met als uitgangspunt om de messaging én de creatie aan te passen aan de verschillende fases in de funnel. De 'Touch'-laag richt zich op een breed publiek van mensen die latent geïnteresseerd zijn in een automotive-boodschap. Aan de hand van verschillende AV-versies. Met als doel om de familiarity van het merk te laten stijgen. Vervolgens ontwikkelden we voor de tell-laag diverse soorten content die meer gericht waren op een specifieke doelgroep met een bijbehorend model (Fabia, Octavia, Superb). Tenslotte verleidden we mensen middels prospecting en retargetting met een sell-boodschap: maak een proefrit, ga naar de website, bestel een brochure, etc.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken