SKEER by Zeeman

SKEER by Zeeman

Categorie
Retail
Adverteerder
ZEEMAN
Bureau
Persuade
Jaar
2021
Paginanummer
354

Winnaar 2021

Doelstelling

Bewijzen dat kwalitatieve, eigentijdse kleding niet duur hoeft te zijn. Met het verhaal van Zeeman de ogen openen van nieuwe klanten.

Doelgroep

Focus op jongeren 18-35 jaar.

Merkomschrijving

Zeeman is één van de grootste textielsupers van Europa. Door alles eenvoudig te houden kan zij verantwoorde kwaliteit bieden voor de laagste prijs.

Concept

Jongeren geven vaak veel geld uit aan dure kleding om hun status te claimen. Zeeman verbaast zich hierover. We ontwikkelden een betaalbare collectie streetwear genaamd SKEER. Skeer betekent in straattaal blut of waardeloos. Het verhaal van SKEER is dat je geen dure merkkleding nodig hebt. Een nuchter statement met een duidelijke knipoog. Met SKEER zetten we jongeren aan het denken.

Media- en middelenstrategie

Om de jonge doelgroep te bereiken, lieten we de rapper Hef een nummer schrijven. In de videoclip zien we de collectie. De campagne is ontwikkeld om zichzelf te verspreiden. We trapten af met de lancering van het rapnummer en videoclip (youtube, spotify, muziekplatforms, social, bioscoop en tv). Via website, eigen media en pr brachten we het verhaal achter de collectie. De buzz zorgde voor een run op de collectie.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken