SKEER by Zeeman

SKEER by Zeeman

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
ZEEMAN
Bureau
Persuade
Jaar
2021
Paginanummer
502

Nominatie 2021

Doelstelling

Bewijzen dat kwalitatieve, eigentijdse kleding niet duur hoeft te zijn. Met het verhaal van Zeeman de ogen openen van nieuwe klanten.

Doelgroep

Consumenten die niet teveel willen of kunnen betalen voor basics. Focus op jongeren 18-35 jaar.

Merkomschrijving

Zeeman is één van de grootste textielsupers van Europa. Door alles eenvoudig te houden kan zij verantwoorde kwaliteit bieden voor de laagste prijs.

Concept

Jongeren geven vaak veel geld uit aan dure kleding om hun status te claimen. Zeeman verbaast zich hierover. We ontwikkelden een betaalbare collectie streetwear genaamd SKEER. Skeer betekent in straattaal blut of waardeloos. Het verhaal van SKEER is dat je geen dure merkkleding nodig hebt. Een nuchter statement met een duidelijke knipoog. Met SKEER zetten we jongeren aan het denken. En vertellen we impliciet het Zeeman merkverhaal, onderstreept door het merkthema: Zeeman. Zo eenvoudig kan het zijn.

Media- en middelenstrategie

Om de collectie te lanceren en de jonge doelgroep op een geloofwaardige manier te bereiken, ontwikkelden we geen reclamecampagne, maar lieten we de bekende rapper Hef (exclusief voor Zeeman) een nummer schrijven. In de videoclip zien we de collectie. De campagne is ontwikkeld om zichzelf te verspreiden. We trapten af met de lancering van het rapnummer en videoclip. Via onder andere youtube, spotify, muziekplatforms, social, bioscoop en tv. Gelijktijdig brachten we het verhaal achter deze collectie. Via een speciale website, eigen media en pr campagne. De collectie en het verhaal erachter werden breed opgepakt in de media (rtv, online en print) en op social media. De buzz zorgde voor een run op de collectie in de webshop. De collectie was al snel te koop op Marktplaats.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken