Sintersizer

Sintersizer

Categorie
Retail
Adverteerder
HEMA
Bureau
XXS Amsterdam
Jaar
2016
Paginanummer
320

Doelstelling

In Nederland wordt het sinterklaasfeest de afgelopen jaren overschaduwd door het maatschappelijke debat over de rol van Zwarte Piet. Of je als retailer nu afscheid neemt van Zwarte Piet of niet, je kunt het niet voor iedereen goed doen. Communicatie over Sinterklaas polariseert in Nederland, het zet mensen tegenover elkaar. Maar HEMA is een merk voor iedereen. De uitdaging van de sintcampagne is om van Sinterklaas weer een kinderfeest te maken.

Doelgroep

Kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

Concept

HEMA is voor iedereen. HEMA is een verbindend merk en kan juist die rol pakken tijdens Sinterklaas. Het is namelijk een kinderfeest! Een feest waar we samen sinterklaasliedjes zingen. En muziek verbindt. HEMA laat kinderen eigen sinterklaasliedjes maken met de Sintersizer. Een machine en app gemaakt van typische HEMA producten, speelgoed en het sint-assortiment. Grote pepernootknoppen spelen sintsamples, houten puzzels maken originele beats en de houten hamerbank is een sequencer. Je kunt je eigen videoclip opnemen van je eigen sinterklaaslied. Iedereen kan muziek maken met de Sintersizer. Zo maken we van Sinterklaas weer een echt kinderfeest!

Media- en middelenstrategie

Van de muziekmachine Sintersizer is een mobiele app gemaakt, een medium dat het beste past bij de jonge doelgroep. Met de app kun je een videoclip maken die je in kunt zenden voor de wedstrijd. Er zijn vijf winnaars die een masterclass krijgen van Tim Douwsma tijdens het sinterklaasconcert in de HEMA op de Nieuwendijk in Amsterdam. Ze mogen met hun eigen sinterklaaslied optreden voor familie, vriendjes en vriendinnetjes. De campagne bestaat uit een pre-roll, een online film, TVC, een mobiele app en een social media-campagne met influencers Nanne Meijer, Beautynezz en zanger Tim Douwsma. Daarnaast vinden er muzikale workshops plaats bij HEMA winkels in Rotterdam, Nijmegen en Houten met influencer Nanne Meijer.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken