Simyo Consumentenbond

Simyo Consumentenbond

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
SIMYO
Bureau
KOKORO Amsterdam
Jaar
2016
Paginanummer
122

Doelstelling

De klantvriendelijkheid van Simyo staat model voor de continu hoge kwaliteit van de dienstverlening van Simyo onder Sim Only-providers. De opdracht was dan ook: maak gebruik van de verkiezing door de Consumentenbond (zesde keer op rij uitgeroepen tot de beste overall provider) om meer bekendheid en vertrouwen te genereren onder potentiële Sim Only-klanten.

Doelgroep

Simyo richt zich op de kritische consument die bewust met z'n budget omgaat, ondanks dat hij voldoende te besteden heeft. Hij informeert zich graag grondig om tot de beste aankoop (prijs/kwaliteit/service) te komen. Simyo noemt hem de 'Telecomslimmerik'.

Concept

Voor de zesde keer de beste mobiele provider van Nederland worden, dat gebeurt niet zomaar. Dat is iets waar de medewerkers van Simyo, dag in dag uit, keihard voor werken. Met hun betrokken en persoonlijke manier van omgaan met klanten vormen zij hét onderscheidend vermogen van Simyo. Daarom gaven we hun de hoofdrol in deze campagne. In de stijl van de bekende film Rocky uit de jaren zeventig volgden we verschillende Simyo-medewerkers tijdens hun intensieve training om de allerbeste te blijven voor hun klanten.

Media- en middelenstrategie

Simyo heeft een zeer beperkt (media)budget ten opzichte van de concurrentie. We focusten daarom voor het brede publiek op online video en display, aangevuld met radio. Het bereik van huidige klanten werd opgebouwd door middel van owned media, zoals de eigen website, de 'mijn'-omgeving, het Simyo-blog, de social kanalen en het forum.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken