Share a Porsche

Share a Porsche

Categorie
Durables
Adverteerder
PON'S AUTOMOBIELHANDEL - PORSCHE
Bureau
Achtung! mcgarrybowen
Jaar
2016
Paginanummer
202

Nominatie 2016

Doelstelling

Een Porsche rijden is een droom voor velen, die niet voor ieder realiteit wordt. Porsche wil de exclusiviteit van het merk bewaren en tegelijkertijd een nieuwe generatie rijders aantrekken. Met een innovatieve dienst en een opvallende campagne wisten we het unieke karakter van Porsche te bevestigen en een nieuwe groep (jonge) vaste klanten aan ons te binden.

Doelgroep

Aspirant Porsche rijders-rijders

Concept

Share a Porsche is een dienst die vier mensen in staat stelt om een Porsche te delen voor een vast bedrag per maand. Zo maken we het rijden in een Porsche toegankelijker voor een nieuwe groep. De Share a Porsche app maakt delen inzichtelijk en eenvoudig door o.a. het gebruik per persoon te registreren en de beschikbaarheid bij te houden. Het delen van zo'n kostbaar bezit kan lastig zijn en blijft een verantwoordelijkheid. Daarom lanceerden we de service met een online campagne die vriendengroepen uitdaagde tot de ultieme toewijding. Porsche Marriage: zou jij met je vrienden trouwen voor een Porsche? Om deze uitdaging werkelijk te maken gingen we op zoek naar de enige plek in de wereld waar een polygaam huwelijk een oude traditie is; Kinnaur (India). Uit honderden aanmeldingen kozen we 4 winnaars, die elkaar het ja-woord gaven aan de andere kant van de wereld en mochten hun huwelijks-roadtrip maken in hun eigen Porsche.

Media- en middelenstrategie

Het kloppend hart van de campagne was de dienst zelf, ondersteund met een mobiele app, gekoppeld aan de auto. Rondom de lancering van de app hebben we PR aandacht gekregen in diverse relevante auto- en lifestyle magazines (online en print). Voor de Porsche Marriage campagne maakten we een seeding-video waarin mensen werden opgeroepen om zich op te geven. Deze video werd specifiek gericht op jongeren en leidde naar de campagnepagina waar de groep vrienden zich gezamenlijk konden registreren (inclusief huwelijkse voorwaarden). Van het uiteindelijke ja-woord maakten wij een aftermovie en publiceerden die op social media.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken