SEAT Beat The Expected

SEAT Beat The Expected

Categorie
Durables
Adverteerder
SEAT
Bureau
Selmore Creative Agency
Jaar
2021
Paginanummer
212

Nominatie 2021

Doelstelling

SEAT zit in het kleurloze middensegment vol onuitgesproken middenmoters die veelal hetzelfde zeggen en doen. Het merk heeft geen duidelijk gezicht in Nederland en wordt daardoor onvoldoende overwogen.
Dat willen we veranderen.
Concreet: brand likeability en overweging moet omhoog.

Doelgroep

Wij zijn er voor levenslustige mensen die alles uit het leven willen halen. Stilzitten doen ze niet graag. Ze zijn tevreden met wat ze hebben maar staan altijd open voor nieuwe dingen. SEAT past bij hen omdat ze durven te kiezen voor nèt even anders.

Merkomschrijving

Niet alleen het middensegment is kleurloos. Ook de Nederlandse wegen, de files en je dagelijkse autorit kunnen wel wat kleur gebruiken. Daarom daagt SEAT je uit om zo nu en dan een andere afslag te nemen. Even buiten de lijntjes te scheuren en je hart te volgen. Het nét even anders te doen en het onverwachte te omarmen.

Concept

We introduceren de SEAT mentaliteit: Beat the Expected. In de campagne zie je SEAT-rijders onverwachte dingen doen of meemaken. Doorbreek je ochtendroutine door op de motorkap van je auto door de wasstraat te gaan. Vrolijk de file op door er een muzikale traffic jam sessie van te maken en match je outfit met de kleur van je SEAT. We kiezen een onverwachte stijl. In een mix van film, animatie en illustratie knalt het nieuwe, kleurrijke SEAT-gevoel van je scherm.

Media- en middelenstrategie

De doelgroep van SEAT is vooral online te vinden. Daarom kiezen we voor de inzet van online video’s en een sterke contentlaag. In de manifest video laten we zien waar SEAT voor staat, om vervolgens in drie verschillende How-to-video’s en via interactieve social uitingen de doelgroep te activeren om zelf het onverwachte te verslaan.
Beat the Expected is bovendien een oproep aan de volledige organisatie (van marketeers, tot dealers en ICT) om ervoor te zorgen dat het gehele proces van het aanschaffen van een auto tot de service net even anders is. En dat levert onverwacht leuke content op.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken