Samsung Galaxy S20 FE

Samsung Galaxy S20 FE

Categorie
Durables
Adverteerder
SAMSUNG NEDERLAND
Bureau
Blauw Gras
Jaar
2020
Paginanummer
236

Winnaar 2020

Doelstelling

Het primaire doel is het genereren van product awareness en overweging voor de nieuwe Samsung Galaxy S20 Fan Edition (FE). Het secundaire doel is een scherpe, lokale positionering zodat er een betere fit is met de belevingswereld van de doelgroep. De S20 FE heeft alles in huis wat de doelgroep nodig heeft in het dagelijks leven.

Doelgroep

De doelgroep is Gen Z (16-34). Zij wil graag uniek zijn en is op zoek naar bevestiging en erkenning. Deze zoektocht begint bij hun smartphone. Daardoor beleven én ontdekken ze de wereld.

Merkomschrijving

Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Ze zijn toonaangevend in de wereld van onder andere smartphones, tablets & wearables.

Concept

Op basis van culturele inzichten is een hyperrelevante, lokale campagne gecreëerd gekoppeld aan passion points (muziek, fotografie en gaming) van de doelgroep en de kanalen waar ze zich begeven. In de campagne 'For the Fans' wordt het leven van de doelgroep gespiegeld door alles te tonen waar ze het liefst mee bezig zijn en waar ze fan van zijn. De Samsung S20 FE is het startpunt van al hun passies. All you want, to do all your love. De HERO-video is een mix van 'fast-cut fandom' beelden van de wereld van Gen Z. De beelden worden ondersteund door visueel spektakel met opvallende graphics in de unieke Pantone kleuren waarin de S20 FE beschikbaar is. Aangevuld met een urban track met invloeden uit populaire muziekstromingen.

Naast inspiratie faciliteert Samsung Gen Z met waardevolle tools om zich te uiten. Onder andere met de eerste Nederlandse Snapchat body tracking lens, speciaal geproduceerd voor de campagne.

Media- en middelenstrategie

Naast de HERO-video zijn er in andere lagen van de campagne assets ontwikkeld, die dieper ingaan op de kenmerken van de S20 FE en verspreid op kanalen als Snapchat, TikTok, Spotify, Youtube, Twitch & Instagram. De assets zijn niet alleen gekoppeld aan de passion points, maar ook kanaalspecifiek ontwikkeld. Onder andere Spotify 3D audiocommercials voor de fans van muziek, Twitch content voor de fans van games en een AR-lens op Snapchat voor de fans van filters. Facebook Instant Experience ads in de stijl van de campagne zorgden voor een subtiele overgang naar de conversielaag.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken