Samsung FastFrame

Samsung FastFrame

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
SAMSUNG ELECTRONICS BENELUX
Bureau
Cheil Amsterdam
Jaar
2021
Paginanummer
486

Nominatie 2021

Doelstelling

Ontwikkel een Olympische campagne waarin human progress-gedachte van Samsung centraal staat. Samsung als technologische partner die atleten ‘support’ bij het doorbreken van de fysieke of mentale barrières in hun sportbeoefening. Realiseer een top-3 positie als meest genoemde sponsor van de Olympische Spelen in NL en 10% stijging van de Proud to Own-index: Samsung’s merkbarometer.

Doelgroep

Sportliefhebbend Nederland.

Merkomschrijving

Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën vanuit het merkmantra: Do What You Can’t. Ze zijn toonaangevend in de wereld van onder andere smartphones, tablets & wearables.

Concept

70% van alle BMX-races wordt gewonnen bij de start. Die start bestaat uit 3 elementen: reactiesnelheid, kracht en de hoek waarin de fiets in de eerste meters wordt opgetrokken. Wat de ideale combinatie is (de perfecte start), wist niemand. Totdat we het Samsung FastFrame ontwikkelden. Op maat gemaakte BMX fietsframes, met ingebouwde technologie, die de 3 elementen van de perfecte start exact meten. De data die real-time op de smartphone van de coaches is af te lezen, onthult voor het eerst ooit de finesses van de perfecte start. De BMX’ers trainden een jaar lang met Samsung FastFrame, waarbij Niek ontdekte dat hij sneller beneden was wanneer hij minder kracht leverde en meer op zijn techniek lette.

Media- en middelenstrategie

De PR-onthulling van het Samsung FastFrame, een maand voor de Spelen, vormde de explosieve start van een multimediale campagne rondom deze innovatie en de atleten: van TV, DOOH, OLV en Metro AdTrack tot influencer-, social en retailcampagnes. Tijdens de Spelen genereerden we extra merkwaardering via branded content, social inhaakvideo’s en realtimefelicitaties. Na het Olympische succes volgde een 2e PR flight.

Op merkniveau werd de belofte ‘Do What You Can’t’ op meerdere manieren geladen. Allereerst met de ontwikkeling van de grootste BMX-innovatie ooit, waarmee het geheim van de perfecte start werd onthuld: #DoWhatYouCan't. En na een jaar trainen met het Samsung FastFrame won Niek Kimmann het eerste olympische BMX-goud van Nederland ooit! #DoWhatYouCan't. De BMX-trainingen met het Samsung FastFrame worden geprolongeerd in de aanloop naar Parijs 2024.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken