Samsung FastFrame

Samsung FastFrame

Categorie
Corporate, Employer Branding & Internal Communication
Adverteerder
SAMSUNG ELECTRONICS BENELUX
Bureau
Cheil Amsterdam
Jaar
2021
Paginanummer
140

Nominatie 2021

Doelstelling

Ontwikkel een Olympische campagne rondom de human progress-gedachte. Als technologische partner die atleten ‘support’ bij het doorbreken van barrières. Realiseer een top-3 positie Olympische sponsor in NL en 10% stijging van Proud to Own-index: Samsung’s merkbarometer.

Doelgroep

Sportliefhebbend Nederland.

Merkomschrijving

Samsung inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën vanuit het merkmantra: Do What You Can’t.

Concept

70% van alle BMX-races wordt gewonnen bij de start. Wat het geheim van de perfecte start was, wist niemand. Totdat we het Samsung FastFrame ontwikkelden. Op maat gemaakte BMX fietsframes, met ingebouwde technologie, die de 3 elementen van de start exact meten en de data real-time naar de smartphone van de bondscoach sturen.

Media- en middelenstrategie

De PR-onthulling van het Samsung FastFrame, een maand voor de Spelen, was de explosieve start van een multimediale campagne: van TV, DOOH, OLV en Metro AdTrack tot influencer-, social en retailcampagnes. Tijdens de Spelen genereerden we extra merkwaardering via branded content, social inhaakvideo’s en realtimefelicitaties. Na het Olympische succes volgde de 2e PR flight.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken