Samen vieren we kerst

Samen vieren we kerst

Categorie
Retail
Adverteerder
JUMBO SUPERMARKTEN
Bureau
Alfred International
Jaar
2015
Paginanummer
370

Nominatie 2015

Doelstelling

Zorg ervoor dat Nederland vele hulpbehoevenden een fijne kerst bezorgt door het doneren van kerstgerechten en daarmee verder te bouwen aan de merkwaarden van Jumbo.

Doelgroep

Niet alleen aan boodschappers met een gezin, maar het is een oproep aan iedereen om samen iets voor een ander te doen.

Concept

Een fijne kerst is niet vanzelfsprekend voor iedereen. Jumbo en maatschappelijke organisaties (waaronder Voedselbanken Nederland, Leger des Heils, Nationaal Ouderenfonds en Nationale Vereniging De Zonnebloem) slaan de handen ineen om met klanten zo veel mogelijk mensen een mooiere kerst te bezorgen. Met de landelijke actie 'Samen vieren we kerst' kunnen klanten bij Jumbo met coupons kerstgerechten doneren. Jumbo vult elke twee gedoneerde gerechten aan met een derde gerecht. De gerechten worden gedoneerd in de vorm van kerstdiners en kerstpakketten. Zo kan ieder individu met een klein gebaar wel degelijk een groot verschil voor een ander maken. Deze actie is het begin van een langdurige samenwerking met maatschappelijke organisaties. In 2015 wordt de actie herhaald.

Media- en middelenstrategie

De actie valt of staat bij participatie van het grote publiek. Muziek is in de decembertijd het middel bij uitstek om mensen te raken en te verbinden. Onder leiding van René Froger nemen 20 bekende Nederlanders belangeloos een kerstnummer op. Met een videoclip vragen zij aandacht voor mensen die in de kersttijd een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Om bereik te creëren en de juiste snaar te raken, wordt de videoclip in een verkorte versie groots ingezet in een tv-commercial. De Jumbo-winkels zijn voorzien van een uitgebreid pakket aan winkelmaterialen die uitleggen hoe de actie werkt en klanten stimuleren tot donatie. Daarnaast gaat Jumbo een intensieve branded content samenwerking aan met Sanoma SBS gedurende de campagneperiode. De multimediale donatiecampagne wordt afgesloten met een bedank-commercial, waarin Jumbo alle donateurs van de gerechten mede namens de meewerkende goede doelen bedankt.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken