Samen tegen nep op het web

Samen tegen nep op het web

Categorie
Actualiteiten
Adverteerder
UNIVÉ
Bureau
Dept
Jaar
2021
Paginanummer
80

Doelstelling

Op 8 februari 2021 zette Univé een unieke stap door de dekking van alle schadeverzekeringen standaard uit te breiden met Univé Cyberhulp. Ruim 1,1 miljoen leden kregen daarmee toegang tot een speciale Univé Cyberhelpdesk die 24/7 voor hen klaarstaat. Mocht het toch misgaan, dan is de schade in veel gevallen gedekt. Directe aanleiding is dat jaarlijks zo’n 2 miljoen Nederlanders te maken krijgen met cybercriminaliteit. Omdat lang niet iedereen zich daarvan bewust is en mensen vaak niet weten wat ze zelf kunnen doen wil Univé daar blijvend verandering in brengen. De campagne moest de nieuwe propositie bekend maken.

Doelgroep

In fase 1 richtte zich op bestaande leden. Fase 2 op gezinnen in de leeftijdscategorie 33-55 jaar met kinderen.

Merkomschrijving

Als coöperatie gelooft Univé in de kracht van het collectief, van er voor elkaar zijn en aanpakken wat beter kan. Univé doet meer dan verzekeren alleen, Univé helpt haar leden om zich zeker te voelen. Door te verzekeren, maar steeds meer door te helpen risico’s te beperken en schade te voorkomen. Cyberhulp is hier een perfect bewijs van.

Concept

Op basis van het inzicht ‘dat het bij de meeste gevallen van cybercrime gaat over misleiding op basis van nep informatie’ lanceerden we de campagne ‘samen tegen nep op het web’. Om jezelf te wapenen tegen cybercrime, kun je veel doen: je devices up to date houden, sterke wachtwoorden kiezen en je beveiligings- en privacyinstellingen zo veilig mogelijk instellen. Tegen bepaalde soorten cybercrime is het lastiger je te verdedigen. Phishingmails, spoofing en betaalverzoeken van onbekende nummers maken gebruik van misleiding om je geld of informatie afhandig te maken. Daarom leerden we met deze campagne mensen om nep te herkennen en te voorkomen. En vroegen we aandacht voor onze nieuwe propositie.

Media- en middelenstrategie

De mediastrategie was gelaagd. We zetten in op een combinatie van tv billboarding, (digitale)radio en OLV(Touch), waarbij we uitlegden waarom Univé deze propositie in het leven heeft geroepen en de bekendheid vergrootten. Gericht op een brede doelgroep en op een hoog bereik en contacten. Verder maakten we gebruik van verschillende vormen van content om de inhoudelijke bekendheid te vergrootten (Tell). Hierbij stuurden we op engagement en boodschapoverdracht.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken