SAMEN STA JE STERKER. DAT IS HET IDEE.

SAMEN STA JE STERKER. DAT IS HET IDEE.

Categorie
Corporate, Employer Branding & Internal Communication
Adverteerder
Rabobank Nederland
Bureau
N=5
Jaar
2009
Paginanummer
100

Nominatie 2009

Doelstelling

Introductie van de nieuwe campagne ‘Een bank met ideeën’ die het mentale marktleiderschap van de Rabobank moet vergroten door de unieke kracht van de coöperatieve opvattingen te communiceren.

Doelgroep

Heel Nederland, zowel particulier als zakelijk.

Concept

Het nieuwe campagnethema ‘Een bank met ideeën’ zal volledig in het teken staan van de coöperatieve opvattingen van de Rabobank. De coöperatie is immers de kern van de identiteit. Elke keer weer wordt een coöperatieve opvatting belicht waarmee klanten hun voordeel kunnen doen. In deze introductiecampagne starten we met het oeridee van de Rabobank: samen sta je sterker. Individuele klanten vertellen samen het verhaal, omdat ze samen de bank zijn en de koers bepalen. Want in een coöperatie zijn het niet de aandeelhouders die beslissen maar de leden. En iedere klant kan lid worden. De klant komt daarom letterlijk centraal te staan in de communicatie: op de oranje stip die het Rabo kompas uit het logo symboliseert. Dat is de gedachte. Dat is het idee.

Media- en middelenstrategie

Tv is ingezet omdat hiermee het grootste bereik wordt opgebouwd. Bovendien kan het de emotie toevoegen die de corporate boodschap aantrekkelijker maakt. Daarnaast zijn radio, print, internet en POS-materialen ingezet om de corporate boodschap van de TVC te ondersteunen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken