Samen maak je ’t verschil

Samen maak je ’t verschil

Categorie
Retail
Adverteerder
COOP SUPERMARKTEN
Bureau
Goud Uberconnected
Jaar
2017
Paginanummer
304

Nominatie 2017

Doelstelling

Ontwikkel een geïntegreerde merk- en activatiecampagne om Coop als supermarkt te profileren.

Doelgroep

Bestaande en nieuwe boodschappers in de verzorgingsgebieden van de supermarkten van Coop.

Merkomschrijving

Coop is een moderne, coöperatieve supermarktorganisatie zonder winstoogmerk, die eind 2017 met 263 vestigingen in Nederland actief is. Het merk Coop wil zich onderscheiden door dicht bij de klant te staan en lekkere producten voor een betaalbare, eerlijke prijs aan consumenten aan te bieden. De merkwaarden: dichtbij, lekker en goedkoop worden aangevuld met de hygiënefactoren: vers en dagelijks.

Concept

Tot 2015 werd Coop door de consument gepercipieerd als een wat gedateerde buurtwinkel uit de provincie. En door de handel als een grijze muis in levensmiddelenland. Vanaf begin 2016 begint Coop uit haar schulp te kruipen. Met een nieuw te ontwikkelen strategie wil Coop de introvertie van zich afwerpen en als supermarkt uitgroeien tot een challenger met een een lokaal verrassend aanbod (foodprint). Coop is een coöperatieve supermarkt met leden-consumenten en leden-ondernemers/detaillisten. Het heeft een uniek coöperatief DNA en wil zich vanuit deze wortels positioneren met een eigen gezicht. Kernbelofte: Coop kan als supermarkt écht het verschil maken op basis van haar coöperatieve identiteit. Dit is een verschil in betrokkenheid (dichtbij), in kwaliteit (lekker) en in prijs (goedkoop). De hieruit afgeleide campagnebelofte is verwoord in de pay off: Samen maak je 't verschil.

Media- en middelenstrategie

De uitdaging was om de supermarktketen Coop in 2017 in Nederland écht zichtbaar te maken. Om dit te realiseren moest vanuit de eigen, unieke en onderscheidende identiteit gebouwd worden aan een sterke naams- en propositiebekendheid. Coop koos ervoor om langdurig en seizoensrelevant aanwezig te zijn met een geïntegreerde merk- en activatiecampagne op tv. Dit aangevuld met en brede inzet van online en social media. De in januari 2017 gestarte campagne is Nederland niet ontgaan en heeft er in geresulteerd, dat Coop een van de snelst groeiende supermarkten van Nederland is geworden. De klantenkring en -trouw werden aanzienlijk uitgebreid en de doelstellingen zijn ver overtroffen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken