SafeLock

SafeLock

Categorie
Durables
Adverteerder
KPN
Bureau
N=5
Jaar
2017
Paginanummer
198

Nominatie 2017

Doelstelling

Verminder smartphone gerelateerde verkeersongelukken onder fietsende kinderen.

Doelgroep

Kinderen en hun ouders.

Merkomschrijving

De merkbelofte van KPN is dat technologie ons een nieuwe vrijheid geeft. Met de SafeLock helpt KPN om de mogelijkheden van deze nieuwe vrijheid op een veilige manier te ontdekken.

Concept

Onderzoek toont aan dat kinderen weerloos zijn tegen de afleidende notificaties van hun smartphones tijdens het fietsen. Daarom ontwikkelt KPN een fietsslot dat is verbonden met de smartphone en het netwerk van KPN. Tijdens het fietsen wordt al het inkomende en uitgaande data- en telefoonverkeer tijdelijk geblokkeerd. Kinderen zijn weer bereikbaar als de fiets op slot gaat. De Safe Lock oplossing is uniek in de wereld en werd internationaal bekroond. Het slot is binnenkort te koop in de KPN Winkels.

Media- en middelenstrategie

De Safe Lock is in PR geïntroduceerd en werd wereldwijd in media opgepikt. Het slot was onderdeel van de verkeersveiligheidscampagne On Bike No Phone, waarin YouTubers en influencers via Instagram kinderen bewust maakten van afleiding door notificaties tijdens het fietsen, tips gaven om afleiding te voorkomen en het slot introduceerden.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken