Romario is Koning Carnaval

Romario is Koning Carnaval

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
ENERGIEDIRECT.NL
Bureau
Triple Double sportmarketing
Jaar
2019
Paginanummer
316

Nominatie 2019

Doelstelling

Maak een onvergetelijke laatste indruk als hoofdsponsor van PSV om met maximale bekendheid en loyaliteit de toekomst als rugsponsor in te gaan.

Doelgroep

PSV-fans in de regio Groot-Eindhoven met een spin-off naar alle voetballiefhebbers in Nederland.

Merkomschrijving

Energiedirect.nl stelt al sinds jaar en dag de steeds groter wordende wirwar aan niet-transparante mogelijkheden en opties in energieland aan de kaak. Het goede nieuws is dat zij ook al sinds jaar en dag energiezaken eenvoudig en gemakkelijk houdt. Daarmee blijft de prijs voor klanten laag. Met energiedirect.nl ben je slim bezig! Naast een energieleverancier dat eenvoud nastreeft, is het merk al geruime tijd sponsor van topclub PSV waar het fans dichter bij hun geliefde club brengt.

Concept

Carnaval is het grootste evenement van Brabant en... Brazilië! Denk je aan Brazilië dan denk je aan de grootste PSV'er aller tijden: Romario. De kleine dribbelaar waarvan fans smachtten om hem ooit nog eens in Nederland te zien. Romario is tevens de ultieme verpersoonlijking van 'slim bezig' zijn: met de minste meters de meeste doelpunten maken. Als ode aan de club haalden we Romario naar Nederland: als Koning Carnaval. Drie dagen lang feest met als absoluut hoogtepunt van de campagne: de carnavalsoptocht waar Romario, samen met tien prijswinnende fans, met een eigen Braziliaanse praalwagen door de straten van Eindhoven reedt. Daar stond IEDERE fan oog in oog met zijn of haar idool. Het zakelijk publiek had daarnaast een exclusieve Meet & Greet met de topspits; iets wat ze nooit voor mogelijk hadden gehouden. Tot slot maakte fans nog kans op een gesigneerd shirt van de wereldster.

Media- en middelenstrategie

Om heel Nederland bekend te maken met de komst van Romario hanteerden we een uitgekiende PR-strategie, waarbij Romario zo authentiek mogelijk het middelpunt was. Via een persoonlijke video kondigde hij zelf zijn komst naar Nederland aan. Op basis van gunstige voorwaarden voor energiedirect.nl (exposure garanties) gaven we een select aantal landelijke (o.a. RTL, Telegraaf, De Wereld Draait Door) en regionale (o.a. Eindhovens Dagblad, Omroep Brabant) media toegang tot Romario. Vanaf zijn aankomst op Schiphol tot en met de optocht in Eindhoven: dankzij deze media verloor Nederland de kleine Braziliaan geen moment uit het oog.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken