Robeco. The Investment Engineers

Robeco. The Investment Engineers

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
Robeco
Bureau
FHV BBDO, Proximity
Jaar
2007
Paginanummer
158

Winnaar 2007

Doelstelling

In een tijd waarin buitenlandse concurrenten de markt openbreken, is de communicatiedoelstelling het vergroten van de merkvoorkeur door duidelijk te maken dat Robeco naast marktleider (beheerd vermogen) ook de beste belegger is en prima rendementen levert.

Doelgroep

Fondsbeleggers (35-65 jaar) met enige ervaring in beleggen, en hun adviseurs. De fondsbelegger heeft een beperkte affiniteit met beleggen. Hij wil alleen op hoofdlijnen weten hoe het zit. Hij is niet geïnteresseerd in details en de beleggingsproducten zelf, maar wil blind kunnen varen op de specialistische partij die hij vertrouwt.

Concept

De kracht van Robeco op een toegankelijke manier communiceren. De kracht van Robeco is dat haar Investment Engineers er bovenop zitten. Bovenop markttrends, maatschappelijke ontwikkelingen en nieuwe beleggingskansen. En het resultaat hiervan zijn de uitstekende rendementen. Uit kwalitatief en kwantitatief onderzoek blijkt dat de uitingen hoog gewaardeerd worden. De merkvoorkeur is gestegen met 35% en Robeco is in spontane bekendheid het 3e financiële merk van Nederland geworden.

Media- en middelenstrategie

Televisie voor het versterken van het Robeco-imago, radio voor specifieke productproposities, dagbladen voor actuele rendementen en internet voor het genereren van leads. In alle media werden rendementssignalen gegeven voor het versterken van de perceived performance. De Robeco-tune zorgde voor een sterke integratie van tv en radio. De distributiekanalen ontvingen in een ‘reiskoffer’ een speciale uitgave van NRC-next waarin de essentie van de artikelen was gehighlight.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken