Robeco ONE. Beleggen voor een nieuwe generatie

Robeco ONE. Beleggen voor een nieuwe generatie

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
ROBECO
Bureau
FHV BBDO
Jaar
2013
Paginanummer
212

Doelstelling

Robeco introduceert Robeco ONE, een online retailconcept bedoeld om een jongere beleggersdoelgroep aan te trekken. Robeco ONE maakt beleggen extreem eenvoudig. Als gevolg van diverse beurscrises en de huidige economische tegenwind geeft de doelgroep momenteel de voorkeur aan sparen boven beleggen. Bovendien ervaren zij Robeco als weinig relevant en afstandelijk. Uitdaging voor Robeco is op een nieuwe manier een jongere generatie beleggers aan te trekken.

Doelgroep

Twintigers, dertigers en veertigers die geld opzij willen zetten. Zij kiezen vooral voor sparen: beleggen wordt te moeilijk, ontoegankelijk en onveilig gevonden.

Concept

Robeco wil vooroordelen over beleggen versus sparen doorbreken. Daarom introduceert Robeco Belegvarken: de onconventionele tegenhanger van het spaarvarken, die de jongere generatie prikkelt anders naar beleggen te kijken en beleggen (weer) leuk maakt. Tegelijkertijd laat het Belegvarken zien dat beleggen wel erg makkelijk wordt met Robeco ONE. Door de doelgroep specifiek op hun leeftijd aan te spreken, vestigen we de aandacht op beleggen als hét makkelijke alternatief. De speelse vorm draagt hieraan bij en maakt Robeco ONE 'Beleggen voor een nieuwe generatie'.

Media- en middelenstrategie

De campagne start met online bannering: YouTube pre-rolls en WeTransfer. De best scorende uitingen worden vervolgens massamediaal ingezet. Radio en TV zorgen voor een snelle opbouw van bereik. Met als resultaat: de jongere doelgroep kwam massaal in beweging. Al halverwege de campagneperiode overtreft Robeco ruimschoots haar sales doelstellingen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken