Rijkswaterstaat Audiotour

Rijkswaterstaat Audiotour

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
RIJKSWATERSTAAT
Bureau
The Odd Shop
Jaar
2018
Paginanummer
458

Doelstelling

Rijkswaterstaat staat voor de grootste onderhoudsopgave in de Nederlandse geschiedenis. Meer dan 100 bruggen, tunnels en sluizen zijn aan vervanging of renovatie toe. Een enorm project waar veel nieuwe werknemers voor nodig zijn. Deze campagne heeft als doel om deze werknemers te werven.

Doelgroep

Technisch specialisten.

Merkomschrijving

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en werkt dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Concept

Rijkswaterstaat noemt zijn bouwwerken ook wel kunstwerken. Net als bij de schilderijen van oude meesters staat vakmanschap hoog in het vaandel. En hebben de kunstwerken van Rijkswaterstaat regelmatig onderhoud nodig. Daarom is Rijkswaterstaat op zoek naar nieuwe werknemers. Veel nieuwe werknemers. Maar hoe vind je die? Wij introduceerden: de Rijkswaterstaat audiotour. Een tour die kunst laat zien door de ogen van Rijkswaterstaat. Deze audiotour leidt museumbezoekers langs schilderijen, maar focust zich op de kunstwerken in de kunstwerken. Op wegen, bruggen en andere bouwwerken die zijn afgebeeld. Heb jij oog voor dezelfde elementen als Rijkswaterstaat en zie jij de wereld zoals zij die zien? Dan is een baan bij Rijkswaterstaat jou op het lijf geschreven.

Media- en middelenstrategie

Voor deze campagne hebben wij gebruik gemaakt van de Touch-Tell-Sell strategie. In de Touch-laag lieten wij de doelgroep, aan de hand van een online film, kennismaken met de audiotour en de thematiek 'zie jij de wereld zoals wij die zien?'. Deze film werd in korte tijd meer dan 1,5 miljoen keer bekeken, een unicum voor een recruitment film. In de Tell-laag nodigden wij de doelgroep uit om de tour te volgen. Dat kon in het museum, via een website waar de tour digitaal te volgen was én via Spotify. In de Sell-laag riepen we de doelgroep met banners, social content en pre-rolls op om de site te bezoeken. Dé plek waar alle vacatures te vinden waren. Nooit eerder werden openstaande vacatures van Rijkswaterstaat sneller vervuld.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken