Ride With Us

Ride With Us

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
TEAM JUMBO-VISMA
Bureau
TDE
Jaar
2021
Paginanummer
411

Nominatie 2021

Doelstelling

De betrokkenheid van de fans met Team Jumbo-Visma vergroten, meer fans leren kennen en zoveel mogelijk Tour de France tenues verkopen.

Doelgroep

Wielerfans en actieve wielrenners.

Merkomschrijving

Team Jumbo-Visma is een oer Hollands professioneel topsportteam dat 365 dagen per jaar zichtbaar is en op het hoogste niveau presteert.

Concept

Team Jumbo-Visma ging in 2021 niet met 8, maar met 5.659 renners naar de Tour! Via het eigen tenue maakte het fans onderdeel van de Tour-ploeg. Allereerst konden fans het design van het shirt bepalen. Designs met ruimte voor de namen van zo veel mogelijk fans, die het shirt konden kopen en zo het plekje voor hun naam en in de Tour-selectie claimden. Hierna voegden we de daad bij het woord en brachten we de 5.651 kopers van het shirt dichterbij de ploeg dan ooit tevoren.

Media- en middelenstrategie

Deze campagne is 100% via owned en earned media tot leven gebracht. Alle kanalen van renners en ploeg zijn ingezet. Door de fan letterlijk en figuurlijk onderdeel te maken van Jumbo-Visma's Tour-ploeg, werd er in één week meer dan zes keer zoveel omzet gegenereerd dan normaal gesproken in een heel jaar.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken