Rembrandt Reality

Rembrandt Reality

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
NATIONALE-NEDERLANDEN / MAURITSHUIS
Bureau
Capitola Digital
Jaar
2019
Paginanummer
375

Doelstelling

Nederlanders in aanraking laten komen met kunst en cultuur.

Doelgroep

Primair: 12-35, secundair: 35+

Merkomschrijving

Nationale-Nederlanden wil kunst voor alle leeftijden en achtergronden toegankelijk maken. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar het inspireren van jongeren. Nationale-Nederlanden hecht waarde aan de rol van kunst en cultuur in de maatschappij, omdat kunst inspireert en verbindt.

Concept

1 op de 4 millennials komt nooit in een museum. Met 'Rembrandt Reality' brengen we daarom het museum naar de millennials toe. Via een mobiele app stappen ze letterlijk in 'De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp'. Terwijl ze rondlopen tussen de chirurgijns, ontdekken ze de geheimen van dit iconische schilderij.

Media- en middelenstrategie

Via social werden making-of beelden gedeeld om de doelgroep te betrekken bij de app-ontwikkeling. Tijdens een persevent in de Waag is de app officieel gelanceerd. In fase 2 werd via Instagram, Snapchat, Youtube en Google display advertenties aangestuurd op app-installs. De app werd ook offline geactiveerd op Schiphol Plaza en tijdens 'Rembrandt on Tour' dat langs 7 grote publieksevenementen in Nederland trok tijdens het Rembrandtjaar.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken