Refujeans

Refujeans

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
JEANS CENTRE
Bureau
Fama Volat
Jaar
2018
Paginanummer
382

Doelstelling

Jeans Centre wilde graag hulp bieden aan vluchtelingen en zodoende eigen medewerkers beter de filosofie van het bedrijf (de vriendelijkste jeans specialist) laten uitdragen. Met als bijkomend doel hardnekkige opvattingen die bij sommige medewerkers leven, de kop in te drukken.

Doelgroep

Klanten van Jeans Centre & eigen medewerkers

Merkomschrijving

Jeans Centre is een landelijke retail organisatie met een open en vriendschappelijke DNA. Hun missie:'There For You' waar maken.

Concept

Inzicht: vluchtelingenkampen hebben een tekort aan stevige, duurzame spijkerbroeken. JC besloot dit probleem op te lossen en tevens de betrokkenheid van eigen medewerkers te vergroten door stelling te nemen in het debat: JC staat klaar voor iedereen! Het project 'Refujeans' was geboren. Een inzamelingsactie, met een educatief tintje. D.m.v.aangrijpende verhalen, verteld door de jeans van de vluchtelingen zelf, lieten we bezoekers & medewerkers de urgentie van de actie ervaren.

Media- en middelenstrategie

De campagne werd met name in owned media gevoerd. Instore, website, social media en nieuwsbrief riepen klanten op om mee te helpen. Daarnaast maakte we gebruik van lokale PR-campagne's.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken