Reclame Klassiekers

Reclame Klassiekers

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
ReclameArsenaal
Bureau
FHV BBDO
Jaar
2010
Paginanummer
350

Nominatie 2010

Doelstelling

Het grote publiek enthousiasmeren om naar de tentoonstelling 100 jaar ReclameKlassiekers te komen in de Beurs van Berlage. Op een manier die reclame voor reclame is en ook de kritische vaktribune aanspreekt. Het ReclameArsenaal bekender en geliefder maken bij de achterban.

Doelgroep

Niet alleen het vak, maar juist heel cultuur- en reclameminnend Nederland.

Concept

Het 'toen-concept' is een ode aan de grootste en meest bekende reclameklassiekers uit de Nederlandse geschiedenis. Omgeven met de geur van nostalgie. Maar met een knipoog, want het is reclame eigen om zichzelf nooit té serieus te nemen. De campagne laat zien dat reclame een onlosmakelijk onderdeel is van ons culturele en persoonlijke erfgoed door het nu eens niet op een typische reclamemanier aan te pakken. Maar door de taal van de culturele wereld te gebruiken. Zo ontstaat er een gezonde spanning tussen reclame en 'kunst'. Want reclame is het waard geëxposeerd te worden!

Media- en middelenstrategie

Zonder budget zijn we de markt opgegaan. Met de tentoonstelling zelf als hart van onze campagnevoering. Door een laagdrempelig fundingprogramma heeft deze vooraf een breed draagvlak en hoge bekendheid gekregen bij de achterban: adverteerders, reclamebureaus, media en toeleveranciers. Een reeks van 'non-traditionele' middelen is 10 weken ingezet. Zoals een item in de live-uitzending van de Gouden Loeki uitreiking de avond voor de opening. Dagelijkse Happy Hour colleges. En een online verkiezing van de ReclameKlassieker aller tijden. Via een gericht pr-programma is in de maanden voor de tentoonstelling (en daarna!) de nodige aandacht verkregen in de vakmedia en bij de overkoepelende brancheorganisaties. Rondom de opening veel aandacht in de landelijke nieuwsmedia; van NOS Journaal en RTL Nieuws tot Radio 1 Journaal en Volkskrant. Vanaf de opening is de 'toen-campagne' op stopperbasis uitgerold in verschillende media (tv, radio, outdoor, print en online).
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken