Reaal Lekker Geregeld

Reaal Lekker Geregeld

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
REAAL (VIVAT)
Bureau
Etcetera & Red Urban
Jaar
2017
Paginanummer
174

Doelstelling

Zorg dat Reaal na een periode van reorganisatie met nieuw elan naar buiten treedt. Geef in- en extern richting aan de gewenste cultuurverandering en klantbeleving. Reaal keert terug naar haar 'roots' en moet weer een breed toegankelijk, vertrouwd en geliefd merk worden. Een merk waar doorsnee-Nederland zich in herkent.

Doelgroep

Reaal wil, als van oudsher, een bredere doelgroep aanspreken en er zijn voor alle gezinnen van Nederland. De positionering verschuift van verzekeraar voor levensgenietende moderne burgers en kosmopolieten naar een meer volkse verzekeraar voor iedereen.

Merkomschrijving

Reaal's simpele principe is dat verzekeren bij afsluiten en bij schade geen moeite mag kosten. Reaal is de regelaar achter de schermen, waardoor alles lekker geregeld is in jouw dagelijkse leven.

Concept

De nieuwe Reaal-campagne zet de 'regelaar' centraal. Niet de bij jong en oud populaire BN'er Freek Vonk, maar juist zijn moeder staat in de spotlights. Zij is de verpersoonlijking van Reaal. Ze staat altijd voor Freek klaar en regelt achter de schermen alles: zijn organisatie, financiën en dus ook zijn verzekeringen. Zo kan Freek 'zijn ding doen' en zich volledig storten op zijn vele reizen en de dieren om hem heen. Uiteraard gaat dat regelen moeder Saskia met behulp van Reaal allemaal heel makkelijk af. Via Saskia en Freek spreekt Reaal op humoristische wijze de regelaars van Nederland aan. Lekker geregeld!

Media- en middelenstrategie

In de Touch/merk-laag wordt primair via AV het nieuwe thema 'Lekker geregeld!' stevig neergezet. In 2017 zijn de eerste subthema's Lekker Leven en Lekker Wonen gelanceerd als paraplu voor meerdere producten. Meerdere thema's volgen. In een bijzondere online 'making of' van de campagne en in een branded content-samenwerking met TMG wordt op de Tell/content-laag verder invulling gegeven aan het begrip 'regelaar'. In de Sell/activatie-laag worden producten en aanbiedingen centraal gesteld. Tutorials laten zien hoe je makkelijk zelf verzekeringen regelt. Tot slot zorgen 'Lekker geregeld'-personeels- en klantactiviteiten in- en extern voor de gewenste beleving. Het 'Lekker geregeld'-gevoel wordt direct vanaf de start van de campagne bewezen door via een social activatie 'priority' toegang voor de Freek Vonk Live Shows te regelen voor medewerkers en klanten.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken