Reaal Leef Je Leven

Reaal Leef Je Leven

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
REAAL
Bureau
Etcetera & Red Urban
Jaar
2016
Paginanummer
172

Doelstelling

Reaal is de afgelopen jaren verandert van traditionele, indirecte verzekeraar naar omni-channel verzekeraar met hart en betekenis voor klanten die soms zelf, soms via een adviseur hun zaken willen regelen. Positioneer Reaal daarom als de verzekeraar die klanten helpt met inzichten om zo hun verzekeringen goed te regelen. Want goed verzekerd zijn geeft je de veerkracht om je leven te leven zoals jij dat wil. Activeer potentiële klanten om zich te oriënteren bij Reaal.

Doelgroep

Zzp'ers en opwaarts mobiele consumenten. Ondernemers en families waarbij de beslissers gewend zijn om zich zelf online/mobiel te oriënteren, maar ook willen kunnen vertrouwen op advies en service van onafhankelijke adviseurs bij complexere financiële zaken.

Concept

Met behulp van de mobiele Reaal ORV en Zzp-checks nemen we drempels weg om ervoor te zorgen dat je zelf gemakkelijk even stil kunt staan bij je verzekeringen. Dat zorgt voor een opgelucht gevoel en inzicht in je financiële veerkracht. Zo kun je verder met je leven. Reaal. Leef je leven. We onderscheiden ons door geen angst aan te jagen om aandacht te verkrijgen, maar te laten zien hoe lekker verder te leven. Dit positieve gevoel en de extra veerkracht die je daardoor krijgt, zien we symbolisch terug door de meeverende grond en de vrij en zorgeloos springende mensen.

Media- en middelenstrategie

Voor zzp'ers werd speciaal een mobiele check ontwikkeld die centraal stond in alle communicatie. Van TV, radio, pre-rolls t/m display en social/PR. Uit onderzoek verkregen insights werd ontwikkeld naar content. In combinatie met heldere financiële voorbeelden per branche kreeg de doelgroep goed inzicht in welke verzekeringen en onderdelen daarvan het meest relevant zijn. Op vergelijkbare wijze stond de nabestaanden-check centraal in de integrale campagne die stimuleert om even mobiel te checken welk bedrag nodig is om je familie goed na te kunnen laten. Ook deze campagne werd uitgerold via TV, radio online en social/PR. Financiële tussenpersonen werden één-op-één benaderd en via de vakpers.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken