Rabocard met klimaatbijdrage

Rabocard met klimaatbijdrage

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
Rabobank Nederland
Bureau
UbachsWisbrun/JWT (tv, outdoor, POS), RappCollins (banner, radio)
Jaar
2007
Paginanummer
154

Doelstelling

Rabobank neerzetten als een duurzame bank met oog voor de lange termijn door de introductie van de Rabocard met klimaatbijdrage. Tevens wordt het gebruik van de kaart gestimuleerd, enerzijds door het benadrukken van de positieve bijdrage, anderzijds doordat de consument aantrekkelijke prijzen kan winnen bij gebruik van de kaart.

Doelgroep

Primaire doelgroep is de gehele bevolking van Nederland. Secundair zijn dit de klanten van de Rabobank. (Meer dan 1,1 miljoen klanten met een creditcard van de Rabobank ontvingen de nieuwe Rabocard met klimaatbijdrage.)

Concept

Rabobank is de enige bank die op een fundamentele manier invulling geeft aan het begrip duurzaamheid. Zij gaat een duurzame relatie aan met haar klanten en de wereld om haar heen. Daarom introduceert zij nu ook de Rabocard met klimaatbijdrage. Met de Rabocard benadrukt de bank haar duurzame karakter en beloont zij iedere klant die een stap zet in de steentje bij aan het tegengaan van de klimaatverandering.

Media- en middelenstrategie

Via massamedia (tv, billboard) werd de kaart geïntroduceerd en werd getoond dat onvermijdelijke uitgaven met een creditcard ook een positieve kant kunnen hebben. Op radio en door middel van internet (site en bannering) werd een call to action toegevoegd; er waren aantrekkelijke prijzen te winnen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken