Rabo Sparen activatiecampagne. Sparen kan slimmer.

Rabobank Nederland / Euro RSCG 4D

Bekijk deze campagne op pagina 168 van het SAN Jaarboek 2011.

Adverteerder
Rabobank Nederland
Titel
Sparen
Bureau
Euro RSCG 4D
Account
Marieke Bouwman, Robert Slot, Mariska Kloezen
Copy
Marijke Liebregts, Sicco Beerda
Art
Feike Kloostra
Strateeg
Eric Ytsma
Opdrachtgever
Maud van de Pauvort, Linda van Schaik, Stefan Wink
Nominatie
nee
Winnaar
nee
Bekijk ook andere cases van deze adverteerder
Meer van Rabobank Nederland
Bekijk ook andere cases van dit bureau
Meer van Euro RSCG 4D
Word geïnspireerd door inzendingen in de categorie Dienstverlening Financieel
Meer Dienstverlening Financieel inzendingen

Dienstverlening Financieel

Doelstelling

Primair: aantrekken van nieuw spaargeld bij huidige spaarders. Secundair: Rabobank bevestigen als marktleider op gebied van sparen in een markt die onder druk staat.

Doelgroep

Modaal gezin met kinderen. Primair: bestaande klanten. Secundair: niet-Rabobankklanten.

Strategie/Concept

Uit Rabobank onderzoek is gebleken dat Nederlanders bij het sparen in potjes denken en dat deze vaak alleen in ons hoofd bestaan en niet zozeer op de bank. Op basis van deze insights hebben we een campagne gevoerd met als boodschap: Sparen kan slimmer. Want wanneer je al je spaardoelen helder hebt en toekent aan de juiste potjes, bereik je eerder je doel. Om deze boodschap echt tot leven te brengen zijn we terug gegaan naar de jeugd toen sparen beter ging. Want in onze jeugd hadden we een helder spaardoel; bijvoorbeeld die ene brommer, surfplank, LP of walkman.

Media- en middelenstrategie

Voor het realiseren van de primaire doelstelling is een activatiecampagne, dat onderdeel uitmaakte van een geïntegreerde campagne, ingezet. Binnen het activatiedeel werd een combinatie van radio en online ingezet om traffic (resulterend in conversie) te genereren. Om de primaire doelgroep, bestaande klanten, optimaal te bereiken werden vervolgens de eigen media van Rabobank ingezet. We vroegen mensen om hun spaardoelen concreet te maken via de online Rabo Spaarwijzer op rabobank.nl. We moedigden mensen aan om te sparen met de actie 'Spaar 500 euro en maak kans op 500 euro'. Specifiek voor Rabobankklanten met een wielerhart, werden uitingen ingezet waarbij de Rabo renners een grote rol speelden, juist om deze klanten ten tijde van Tour de France ook op onze spaarcampagne te wijzen. Om het activerende gedeelte nog dichter bij de doelgroep te brengen nodigden we de doelgroep uit om het spaardoel uit hun jeugd via Twitter te delen en zo kans te maken op 500 euro. Dit leverde ruim 2.000 tweets op en was meteen 'trending topic' in NL. Voor de secundaire doelstelling, het bevestigen van ons marktleiderschap en de propositiebekendheid "Sparen kan slimmer", is TV ingezet.

Volgend jaar als winnaar op het podium? Stuur je case in!

Case insturen