Rabo ClubSupport. Samen vieren we de winst

Rabo ClubSupport. Samen vieren we de winst

Categorie
Corporate, Employer Branding & Internal Communication
Adverteerder
RABOBANK
Bureau
180 Kingsday
Jaar
2019
Paginanummer
92

Nominatie 2019

Doelstelling

Maak Rabobank's unieke ClubSupport-actie bekend bij heel Nederland, en zorg ervoor dat mensen voelen en begrijpen waarom juist Rabo, als coöperatieve bank, dit doet: het versterken van de lokale leefomgeving via tienduizenden clubs en verenigingen.

Doelgroep

Alle Nederlanders die het club- en verenigingsleven een warm hart toedragen, in het bijzonder Rabo-klanten die al lid zijn van de coöperatie - of dat willen worden - zodat ze mogen meestemmen.

Merkomschrijving

Als coöperatieve bank investeert Rabobank elk jaar een deel van de winst in lokale clubs en verenigingen. Duizenden sport- en culturele clubs in heel Nederland, met elk hun eigen maatschappelijke bestedingsdoel. Zodat zij kunnen blijven doen wat ze nu al doen. Ons land, buurt voor buurt, beter maken. Dit jaar hebben we dat grootser dan ooit aangepakt. Met een nieuwe naam en een meer zichtbare campagne.

Concept

Met Rabo ClubSupport vieren we samen de winst. De échte winst van clubs, stichtingen en verenigingen. Dat ze mensen samenbrengen. Een sociaal netwerk opbouwen. Elkaar verder helpen. Daar heeft de hele maatschappij baat bij. Een uniek merkplatform dat het coöperatieve karakter van Rabobank op een overtuigende manier tot leven brengt. Schitterend in beeld gebracht met de échte clubs en verenigingen van Nederland. En door een intensieve samenwerking met die clubs, zeer activerend voor de eigen achterban.

Media- en middelenstrategie

We gebruiken TV, bioscoop, out-of-home, en online advertising om dit coöperatieve verhaal aan heel Nederland te vertellen. Via de lokale banken roepen we clubs en verenigingen op om zich aan te melden. Met een toolkit vol on- en offline middelen helpen we deelnemende clubs om zelf campagne te voeren. Wat massaal wordt gedaan. Met social content en direct e-mail roepen we de leden van de Rabobank op om te stemmen op de clubs van hun voorkeur. Tot slot delen we de resultaten van de campagne weer met Nederland via korte massamediale uitingen. Een 'coöperatieve' middelen-aanpak waarmee we succesvoller dan ooit zijn doorgedrongen tot in de haarvaten van elke buurt van Nederland.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken